Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ψευτογιατρός: Τα sms που τον «καίνε» και η… διαθήκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ψευτογιατρός: Τα sms που τον «καίνε» και η… διαθήκη

Σοκ προκαλούν τα sms του ψευτογιατρού «Νίκου Κόντου»με τα οποία επιχειρούσε να  καθησυχάσει τα θύματά του, όταν εκείνα άρχιζαν να εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των «ματζουνιών» που τους χορηγούσε. Συνήθως, σύφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, επικοινωνούσε με γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου ή με email, καθώς έλεγε πως ήταν στο χειρουργείο ή σε ταξίδι στο εξωτερικό! Ειδικά στην Ελβετία,  όπου  «πούλαγε»  πως συνεργάζεται, σύμφωνα με κατάθεση θύματός του,  με  ένα σπουδαίο κέντρο  «στο οποίο απευθύνονταν διασημότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικοί , δαπανώντας τεράστια ποσά για τις ιατρικές ή κοσμητικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν». Χαρακτηριστικά όπως  λέει η μάρτυρας «μας ανέφερε ότι στην κλινική του εν λόγω κέντρου διακομίσθηκε  ο Σουμάχερ αμέσως μετά τον τραυματισμό , πασίγνωστες δε Ελληνίδες μεταβαίνουν εκεί για θεραπείες καλλωπισμού τους…».

Ο Νίκος Κοντοστάθης κατηγορείται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και απάτες, με θύματα τουλάχιστον δύο παιδιά και έναν 76χρονο.

Όταν η κόρη του ηλικιωμένου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, τον ρώτησε πόσο σίγουρος είναι πως τα αποστάγματα που χορηγούσε, θα θεράπευαν τον πατέρα της, εκείνος της απάντησε με sms: «Χωρίς τα αποστάγματα θα σβήσει σαν κερί. Πλάκα κάνεις; Θα σε πάρω μετά το χειρουργείο». Βελτίωση βέβαια με τα αποστάγματα, δεν είχε ο άρρωστος.

Αντίθετα χειροτέρευε συνεχώς, ενώ άρχισε να κάνει και εμετούς. «Για τρεις ημέρες που είχαν διακοπεί τα αποστάγματα, δεν υπήρχε εμετός. Ενώ με την επανέναρξή τους, ο εμετός εμφανίστηκε εκ νέου. Τον ρωτώ, λοιπόν, εάν πρέπει να τα συνεχίσει ή όχι ο πατέρας μου. Και εκείνος απαντάει, να μην τα συνεχίσει, επικαλούμενος έμμεσα γαστρεντερίτιδα», υποστήριξε η κόρη του θύματος στην κατάθεσή της.

Όταν δε  η γυναίκα του έλεγε,  μέσω sms  πάντα,  ότι οι πόνοι έχουν ενισχυθεί,  η απάντησή του ήταν : «Μπανιέρα έχει κάνει σήμερα;», ενώ σε άλλο μήνυμα που τον πληροφορεί πως ο πατέρας της παρουσιάζει αστάθεια και   σπασμούς  συστήνει  (για έναν καρκινοπαθή σημειωτέον) να κοπούν τα παυσίπονα  «και να κάνει μόνο διατροφή  με τσάγια και χυμούς έως το βράδυ».

Κι όταν η κατάσταση του ασθενή χειροτέρεψε περαιτέρω  η απάντηση του ψευτογιατρού σοκάρει: «Πες στους ειδήμονες ότι ο εγκέφαλος δεν εμφανίζει τόσο ραγδαία επιδείνωση από όγκο. Πιο πιθανό είναι κάποιο ελαφρύ εγκεφαλικό αλλά λόγω ηλικίας δεν είναι τόσο επικίνδυνο. Απλά του έπεσαν βαριά τα Τραμάλ…».

Όταν ο Κοντοστάθης ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, για την περίπτωση του 76χρονου, απάντησε, σαν να ήταν Θεός που αποφάσιζε πόσο θα ζήσει κάποιος: «Τι να υποθέσουμε για αυτόν; Θα συνέχιζε τη χημειοθεραπεία επ΄ άπειρον;»…

Η κόρη του θύματος  τον γνώρισε, όπως και άλλοι ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους, μέσω της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου. Ενημερώθηκε από το μοναστήρι για την ύπαρξη του γιατρού «Νικόλαου Κόντου», ο οποίος ακολουθούσε τρόπους θεραπείας με φυσικά μέσα, βότανα, τα οποία συνέβαλλαν στην καταπολέμηση σοβαρής ασθένειας από την οποία έπασχε μια μοναχή. Ο Κοντοστάθης της συστήθηκε, όπως κατήγγειλε η ίδια, ως γιατρός στην Ελβετία και στην Αμερική, ενώ έχοντας καταλάβει την αληθινή πίστη της στο Θεό, χρησιμοποιούσε τη φράση «Μη φοβού» για να λειτουργήσει καταλυτικά στη σκέψη της.

«Είδες, έχει ο Θεός»

Η γυναίκα περιέγραψε τη θεραπεία που ακολούθησε ο πατέρας της καθ’ υπόδειξη του ψευτογιατρού, δηλαδή εναλλακτικές μεθόδους με βότανα, βιταμίνες και υγρά διαλύματα, καθώς ήταν κατά των χημειοθεραπειών.

Για το πρόγραμμα παρακολούθησης και θεραπείας έξι μηνών εισέπραξε 17.000 ευρώ. «Αυτά είναι τα ποσά διαιρούμενα για να κόψεις το τσεκ. Επίσης, γνώριζε, ότι αρκετά βότανα από το Άγιο Όρος μας τα δίνουν ευλογία και δεν μας τα χρεώνουν καθόλου. Δηλαδή να φανταστείς ούτε τα μισά δεν μου χρεώνουν. Είδες, έχει ο Θεός» της είχε γράψει σε άλλο sms.

Οι σημειώσεις και η…διαθήκη

Μεταξύ των σημειώσεών του βρέθηκαν «Πρακτικές συμβουλές (για άτομα με διαβήτη)», «Διαιτολογικές συμβουλές για άτομα που έχουν στένωση καρωτίδων υψηλή χοληστερίνη-τριγλυκερίδια» αλλά και συνταγές με καρύδια που τα συνιστούσε προφανώς για πάσα νόσο, όπως προκύπτει από τα σχετικά σημειώματα:

Αναιμία, πονοκεφάλους, έλκος στο στομάχι, ανικανότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση,υπέρταση και ανεπάρκεια σιδήρου  ακόμα και για …σκλήρυνση.

Εντύπωση δε προκαλεί ότι στα έγγραφά του βρέθηκε και διαθήκη που φαίνεται να συνέταξε λίγο πριν φύγει για ταξίδι:

«Εάν κατά τη διάρκεια απουσίας μου στο Σουδάν μού συμβεί οτιδήποτε αφήνω το 98% των μετοχών που κατέχω στην εταιρεία… στον πατέρα μου.

Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος εκκαθαριστής της εταιρείας και απόδοσης  χρημάτων κλπ  περιουσιακών στοιχείων θα είναι ο δικηγόρος κύριος…. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί που έχει η εταιρεία είναι οι….

Οι προσωπικοί  μου λογαριασμοί είναι ….

Αφήνω όλη μου την περιουσία στον πατέρα μου με προϋπόθεση να την μοιράσει όπως αυτός κρίνει στα μέλη της οικογένειας μου.

Επιθυμώ το αυτοκίνητο μου να το πάρει ο αδερφός μου  και η Ε… με  την οποία συζώ να λάβει ποσοστό ίσο με 20% σε μετρητά από την περιουσία μου. Έχω σώας τα  φρένας.  Νικόλαος Κοντοστάθης».

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ