Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σφοδρή σύγκρουση Παπαγγελόπουλου – Ράικου με εκατέρωθεν καταγγελίες για …. τα παιδιά τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σφοδρή σύγκρουση Παπαγγελόπουλου – Ράικου με εκατέρωθεν καταγγελίες για …. τα παιδιά τους

Το γάντι που πέταξε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος , αναφερόμενος στις σπουδές των παιδιών της , σήκωσε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου με ανακοίνωσή της στην οποία αποκαλεί ευθέως «Ρασπούτιν» τον πρώην υπουργό και αναφερόμενη στα δικά του παιδιά. «Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου», απάντησε  ο σύζυγός της.

Συγκεκριμένα καταθέτοντας ως ύποπτος για δεύτερη μέρα στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκάλεσε στην εισαγγελέα  «το μακρύ χέρι του Σαμαρά» υποστηρίζοντας πως του είχε ζητήσει να μεσολαβήσει για να γνωρίσει τον πρώην πρωθυπουργό και να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία στην Αμερική: «Όλη η Ν.Δ. ήξερε την σχέση Ράικου-Σαμαρά.  Η Ράικου που τόλμησε να πει ότι της ασκούσα τρομοκρατία, μού είχε ζητήσει να την φέρω σε επαφή με τον Σαμαρά, για να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία στην Αμερική. Αρνήθηκα να της κάνω οποιοδήποτε ρουσφέτι, παρότι γίνεται βδέλλα. Απλά τους έφερα σε επαφή και έγιναν κολλητοί. Την έκανε Εισαγγελέα Διαφθοράς και τα παιδιά της πήραν υποτροφία στην Αμερική.  Δεν ξέρω αν αυτό έγινε τελικά με βοήθεια του. Ρωτήστε τους», φέρεται να είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και χαρακτήρισε την πρώην εισαγγελέα ως «το μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά.  Ο Σαμαράς είχε πάντοτε ευνοήσει την Ράικου, με παρεμβάσεις του στην Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού η Ράικου καταθέτει εις βάρος μου».

Ράικου: Είμαι υπερήφανη για τα παιδιά μου, να μας πει για τα δικά του

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, σήκωσε το γάντι και παρά το γεγονός , όπως αναφέρει,  πως «είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά»  απαντά στον κ. Παπαγγελόππουλο:  «Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθεισας τιμής τους αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία. Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως : 1) πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; 2) πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα παχυλό μισθο και προνόμια; Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ