Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στα ίχνη του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου φέρεται να βρίσκονται οι αστυνομικοί 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα ίχνη του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου φέρεται να βρίσκονται οι αστυνομικοί 

Στα τέσσερα “ορφανά” αποτυπώματα που συνέλεξαν μαζί με άλλα στοιχεία οι αστυνομικοί στην σκηνή του άγριου εγκλήματος με θύμα την 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου, εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών, ότι θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη.

Αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την φρικτή δολοφονία στο υπόγειο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι, ο φάκελος της δολοφονίας Αγραφιώτου παραμένει ανοιχτός και οι αστυνομικοί συνεχίζουν πεισματικά με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες του για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θεοδόση Πάνου στην εφημερίδα “Real News”, τα τέσσερα επίμαχα αποτυπώματα βρέθηκαν δίπλα στο άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας και μετά από ταυτοποίηση του συνόλου των αποτυπωμάτων που βρήκαν οι αστυνομικοί στο υπόγειο πάρκινγκ της δολοφονίας, αυτά είναι τα μόνα αταυτοποίητα. Από την ενδελεχή έρευνα οι αστυνομικοί καταλήγουν ότι τα δύο φαίνεται να ανήκουν στο ίδιο άγνωστο πρόσωπο, ενώ τα άλλα δύο έχουν ελαφρώς ελλιπή εικόνα στα σημεία σύγκρισης. Τα δύο που ανήκουν στο ίδιο άγνωστο πρόσωπο βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο υπόγειο πάρκινγκ όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης Αγραφιώτου και κανείς δεν είχε πρόσβαση εκεί. Το ένα μάλιστα αποτύπωμα βρέθηκε στην κουπαστή της σκάλας και το άλλο δίπλα στο πτώμα της 69χρονης.

Το άγριο έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα

Υπενθυμίζεται, ότι η δολοφονία της 69χρονης που πολιτογραφήθηκε από τις Αρχές ως σεξουαλικό έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν τον Μάϊο του 2016, βρέθηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας σε προχωρημένη σήψη μέσα στο εγκαταλειμμένο χώρο του υπόγειου πάρκινγκ στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στα σεξουαλικά κίνητρα από το γεγονός ότι η 69χρονη, ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω με το παντελόνι και το εσώρουχό της βγαλμένα, ενώ δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν η τσάντα, το κινητό, το πορτοφόλι, αλλά και τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας, κάτι που απομάκρυνε το σενάριο ότι ο δράστης είχε σκοπό τη ληστεία.

Το αυτοκίνητο της είχε εντοπιστεί στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου, κατόπιν πληροφοριών της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, ενώ η εξαφάνιση της είχε δηλωθεί από τους συγγενείς της από τις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ η 69χρονη πάρκαρε το ΙΧ της στο δεύτερο υπόγειο. Εκεί της επιτέθηκε ο άγνωστος δράστης, ο οποίος της χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο είτε της κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Εν συνεχεία, ο δράστης την έσυρε από τα πόδια στο τρίτο υπόγειο του πάρκινγκ την έγδυσε από την μέση και κάτω. Το εσώρουχο και τα παπούτσια της άτυχης γυναίκες ανακαλύφθηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ λίγο πιο πέρα, σε φρεάτιο που δεν λειτουργούσε ως ασανσέρ. Η 69χρονη έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Ελευθερία Αγραφιώτου ήταν ευκατάστατη ιδιαίτερα μορφωμένη, καθηγήτρια γαλλικών και παλαιότερα εργαζόταν ως διευθύντρια του τμήματος προσωπικού στην Αγροτική Ασφαλιστική. Ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθεωρήσεις και οικονομικούς ελέγχους.

Η γυναίκα έφυγε με το αμάξι της από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο, όπου ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα της. Στο διαμέρισμα βρισκόταν η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που τη βοηθούσε στη φροντίδα της γερόντισσας, η οποία πέθανε μετά το χαμό της κόρης της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ