Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το τελευταίο αντίο στο Μανώλη Καραμπατσάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το τελευταίο αντίο στο Μανώλη Καραμπατσάκη

Σε μία σεμνή τελετή σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύτηκε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μανώλης Καραμπατσάκης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Το τελευταίο αντίο στο « δάσκαλο» όπως τον αποκαλούσαν είπαν και οι συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ, που τόσο αγάπησε ο Μανώλης Καραμπατσάκης.

Ο Μανώλης Καραμπαστάκης με μακρά θητεία στο δικαστικό ρεπορτάζ, εμπνεύστηκε λόγω της πείρας του στα ακροατήρια,τη συγγραφή βιβλίου με εύθυμες ιστορίες που εκτυλίσσονται καθημερινά στις δικαστικές αίθουσες. Υπήρξε ένα από τα πρώτα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), καλός συνάδερφος με σεβασμό στην δημοσιογραφική δεοντολογία και στην αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ και εξ αυτού διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος των κορυφαίων οργάνων της δημοσιογραφικής ένωσης, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, στα οποία εκλεγόταν με την ψήφο των συναδέρφων του.

Ο Μανώλης Καραμπατσάκης γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1935 στην Αθήνα. Επί σειρά δεκαετιών εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το Associated Press, καλύπτοντας ως επί το πλείστον το δικαστικό ρεπορτάζ, από τη δεκαετία του ’50 που ξεκίνησε τα πρώτα βήματά του στη δημοσιογραφία έως τη συνταξιοδότησή του το 2000. Τα 2/3 της ζωής του δηλαδή μέσα στα δικαστήρια, παρακολουθώντας χιλιάδες δίκες από τότε που ίσχυε και η θανατική ποινή στην πράξη.

Μία από τις επιτυχίες του ήταν η συγγραφή των εύθυμων ιστοριών στην δημοφιλή δικαστική σειρά «Ορκιστείτε Παρακαλώ», η οποία προβαλλόταν ανελλιπώς τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 από την κρατική τηλεόραση, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μιχαλόπουλο.

Ως ένα από τα πρώτα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ο Μανώλης Καραμπατσάκης έδωσε αγώνες για την προάσπιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ενώ εκλεγόταν εκπρόσωπος δημοσιογράφων σε ΜΜΕ όπου εργαζόταν και για πολλά χρόνια τακτικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης μέχρι και το 2015, οπότε αποσύρθηκε ολοκληρωτικά.

Πάντοτε τον διέκριναν το χιούμορ, η απλότητα και οι χαμηλοί τόνοι του. «Θέλω τους άλλους να τους βλέπω να χαμογελούν», έλεγε. Και αυτό έκανε σε όλη την πορεία της ζωής του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ