Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ζητείται… Έλληνας δικαστής για το Δικαστήριο της Ε.Ε.- Η πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζητείται… Έλληνας δικαστής για το Δικαστήριο της Ε.Ε.- Η πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να καταλάβουν θέση Έλληνα Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τους καλεί να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα, που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μέσα σε τριάντα ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν τα προσόντα που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4297/2014. Δηλαδή, όπως αναφέρεται, «τα πρόσωπα που επιθυμούν να καταλάβουν θέση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να παρέχουν πλήρη εχέγγυα ανεξαρτησίας και να συγκεντρώνουν στην Ελλάδα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τον διορισμό στους ανώτατους βαθμούς της δικαστικής ιεραρχίας ή να είναι νομικοί αναγνωρισμένου κύρους».

Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Λειτουργίας Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96, ΤΚ 11527, Αθήνα) και συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι σπουδές του υποψηφίου, η επαγγελματική του σταδιοδρομία, η γνώση ξένων γλωσσών και το τυχόν επιστημονικό του έργο.

Η αίτηση και το βιογραφικό υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikastes@justice.gov.gr. Επί των υποψηφιοτήτων θα γνωμοδοτήσει αρμόδια Επιτροπή.

Η πρόσκληση : www.ministryofjustice.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ