Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

‘Ένωση Άθεων: Αφαιρέστε την εικόνα της Παναγίας από την αίθουσα του ΣτΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
‘Ένωση Άθεων: Αφαιρέστε την εικόνα της Παναγίας από την αίθουσα του ΣτΕ

Την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας από την αίθουσα του Συμβουλίου Επικρατείας ζητεί η ‘Ένωση Άθεων και πέντε γονείς μαθητών. Το αίτημα υποβλήθηκε ενόψει της συζήτησης την Παρασκευή 21-09- 18 των προσφυγών για το μάθημα των θρησκευτικών.

Στο δικαστήριο θα συζητηθούν πέντε αιτήσεις ακύρωσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία,  τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Θα αποφασίσει το δικαστήριο

Ο δικηγόρος της Ένωσης Άθεων Βασ. Σωτηρόπουλος και άλλοι 5 προσφεύγοντες με αίτηση τους ζήτησαν κατά την συζήτηση να αφαιρεθούν από την αίθουσα της Ολομέλειας τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες).

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί πριν αρχίσει η συνεδρίαση

Το πρωί ο προεδρεύων του δικαστηρίου Αθ. Ράντος θα ανακοινώσει εάν το αίτημα θα γίνει αποδεκτό ή όχι.

Στο ΣτΕ για το θέμα των θρησκευτικών έχουν προσφύγει η Ένωση Άθεων,  η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λ.π.).

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των  θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει    η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και   ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λ.π.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ