Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση της «Λαϊκής Ενότητας» για τον τηλεοπτικό χρόνο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση της «Λαϊκής Ενότητας» για τον τηλεοπτικό χρόνο

Από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε σήμερα η αίτηση που είχε καταθέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για  το κόμμα  «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε.) και τον Αριστείδη Κωνσταντάκη και ζητούσαν να ανασταλεί η κοινή υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα  εν όψει των Ευρωεκλογών.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Μιαχαλακόπουλο, με την υπ΄αριθμ. 122/2019 απόφαση απέρριψε την αίτηση της ΛΑ.Ε., κλπ. που ζητούσε να σταλεί η υπ΄αριθμ. 1243/2019 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Υποστήριζε, το κόμμα ΛΑ.Ε. ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ΄ αριθμ. 1290/2019, για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και παράλληλα καταργήθηκε η προηγούμενη υπουργική απόφαση.

Κατά συνέπεια το ΣτΕ έκρινε ότι η επίμαχη αίτηση αναστολής δεν έχει αντικείμενο και για το λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί, ενώ σημειώνουν ότι με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται στο κόμμα ΛΑ.Ε. τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ.

Παράλληλα, σήμερα  οι τηλεοπτικοί σταθμοί Άλφα και Σταρ κατέθεσαν   αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης για τη κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ