Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΣτΕ: Δεν επιστρέφει το διαβατήριο σε εφοπλιστή και δεν επιτρέπει να εκδώσει διαβατήριο σύζυγος γνωστού επιχειρηματία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣτΕ: Δεν επιστρέφει το διαβατήριο σε εφοπλιστή και δεν επιτρέπει να εκδώσει διαβατήριο σύζυγος γνωστού επιχειρηματία

Ημέρα διαβατηρίων ήταν η σημερινή στο Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο αφενός αποφάσισε να μην επιστραφεί το διαβατήριο σε εφοπλιστή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου να μην εκδοθεί διαβατήριο για τη σύζυγο γνωστού επιχειρηματία που έχει εμπλακεί στα εξοπλιστικά.

Πρώτον, το δικαστήριο απέρριψε το  αίτημα γνωστού εφοπλιστή και παράγοντα του ποδοσφαίρου να πάρει  πίσω το διαβατήριο που του έχει αφαιρεθεί, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα αναστολής της σχετικής απόφασης επισημαίνοντας ότι η αφαίρεση διαβατηρίου προβλέπεται σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για κακούργημα και γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνδεόμενους με την ανάγκη αποτροπής του κινδύνου διαφυγής στο εξωτερικό και ιδίως σε τρίτες χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης του προσφεύγοντα.

Η οριστική απόφαση για το θέμα θα συζητηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2019 στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης.

Δεύτερον, απέρριψε το αίτημα της συζύγου γνωστού επιχειρηματία που είχε εμπλακεί στα εξοπλιστικά προγράμματα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να της δώσει διαβατήριο.

Η γυναίκα κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών και είχε προσφύγει στο ΣτΕ για να ανασταλεί η άρνηση της ΕΛΑΣ να της εκδώσει διαβατήριο και να ταξιδέψει εκτός ΕΕ να δει το παιδί της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ