Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Έλληνας εισαγγελέας Πάρης Αδάμης εκπρόσωπος της Ευρώπης στη Διεθνή Ένωση Εισαγγελέων 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Έλληνας εισαγγελέας Πάρης Αδάμης εκπρόσωπος της Ευρώπης στη Διεθνή Ένωση Εισαγγελέων 

Εκπρόσωπος της Ευρώπης στη Διεθνή Ενωση Εισαγγελέων επελέγη ο Έλληνας Εισαγγελέας Πάρης Αδάμης. Μια θέση εξαιτετικά τιμητική τόσο για τον όδιο όσο βέβαια και για τη χώρα.

Την ανακοίνωση έκανε το Εθνικό Γραφείο της Ελλάδας στη EUROJUST:

“Στο Μπουένος Αιρες, στις 18-9-2019, συνήλθε η Γενική Συνέλευση των μελών της Διεθνούς Ενωσης Εισαγγελέων και παρουσία Ανωτάτων Εισαγγελικών Λειτουργών , εξελέγησαν ως εκπρόσωποι της Ευρώπης στο Διοικητικό συμβούλιο αυτής, ο Πάρης Αδάμης, η Claire Loftus από την Ιρλανδία, ο Nick Price από την Αγγλία και ο Rasmus Kieffer από τη Δανία”.

Ο Πάρης Αδάμης είναι το εθνικό μέλος της Ελλάδας στη Χάγη (Eurojust) και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας. Είναι διδάκτωρ της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία στο Λονδίνο τόσο στα νομικά (LLM) όσο και στην αντιτρομοκρατία (MSc). Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Οικονομικός Εισαγγελέας βραβεύτηκε ως ο Εισαγγελέας της χρονιάς παγκοσμίως από τη Διεθνή Ενωση. Εχει συγγράψει πολλά βιβλία και μελέτες και η εκλογή του θεωρείται ότι είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης που απολαμβάνει από τους συναδέλφους του για την εν γένει στάση του στις υποθέσεις διεθνούς ποινικής συνεργασίας για την πάταξη του σοβαρού διασυνοριακού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ