Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τέλος έλαβε η αγωγή κακοδικίας της Ράικου κατά της Τουλουπάκη για διαρροές στην υπόθεση Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέλος έλαβε η αγωγή κακοδικίας της Ράικου κατά της Τουλουπάκη για διαρροές στην υπόθεση Novartis

Η αυλαία της αγωγής κακοδικίας της Ελένης Ράικου και του συζύγου της κατά της Ελένης Τουλουπάκη, έκλεισε με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας.

Τον περασμένο Νοέμβριο η εισαγγελέας Ελένη Ράικου (που διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς) και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης, είχαν καταθέσει αγωγή κακοδικίας κατά της   εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία τη διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά και κατά των δύο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς,  Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Η Ελένη Ραίκου και ο σύζυγός της ζητούσαν από την κυρία Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς αποζημίωση 300.000 ευρώ   για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Στην αγωγή υποστηριζόταν ότι με τις διαρροές που είχαν γίνει σχετικά με την υπόθεση της Novartis, παραβιάστηκε η μυστικότητα  της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους.

Ειδικότερα, η διαρροή αφορούσε τη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis στην οποία περιλαμβανόταν και ο  Λάζαρος Καρνέσης.

Όπως είναι γνωστό, ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση αυτή, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με τη Novartis,  υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας. Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του.

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, δημοσίευσε απόφασή του  με την οποία καταργεί τη δίκη, καθώς προηγουμένως η κυρία Ράικου και ο σύζυγός της είχαν ζητήσει από την ακροαματική ακόμη διαδικασία (συζήτηση) της υπόθεσης, την παραίτησή τους από την αγωγή.

Και είχαν ζητήσει την παραίτησή τους καθώς από λάθος η αγωγή τους  είχε  αναγνωριστικό αίτημα και όταν αυτό έγινε αντιληπτό είχε εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για να κατατεθεί νέα αγωγή με  καταψηφιστικό  περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι στο 7μελές Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος) δικάζονται μόνο αγωγές κατά δικαστών και εισαγγελέων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ