Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Χωρίς το Ελληνικό δημόσιο και τους μικρομέτοχους, ως πολιτική αγωγή, η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χωρίς το Ελληνικό δημόσιο και τους μικρομέτοχους, ως πολιτική αγωγή, η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ

Απορρίφθηκε το αίτημα 72.000 μικρομετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή σε  βάρος του δημοσίου, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του ιδρύματος, την περίοδο 2008-2010. Το δικαστήριο όμως δεν δέχτηκε ούτε την παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου.

Έτσι, στη δίκη θα παρασταθεί ως πολιτικός ενάγοντας μόνο ο ειδικός εκκαθαριστής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ανέλαβε το 2013 όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Θανάσης Βαρλάμης συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ζήτησε να προηγηθεί η κατάθεση του  Διευθυντή ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος προκειμένου να αποσαφηνίσει το ισχύον πλαίσιο που διέπει τις δανειοδοτήσεις.  Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με τον κ. Βαρλάμη, θα πρέπει  να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων  και τη συνολική αλλαγή που έχει επέλθει στα κριτήρια χορηγήσεων δανείων. Άλλωστε, όπως τόνισε ο συνήγορος, είναι απαραίτητη η εξέταση του καθώς από το δικαστήριο έχει κληθεί μόνος ένας μάρτυρας από την ΤτΕ ο οποίος μετά τη σύνταξη του πορίσματος για το ΤΤ ορίστηκε ειδικός εμπειρογνώμονας στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Άρα κατά τον κ. Βαρλάμη τίθεται θέμα μεροληψίας του τελευταίου. Το αίτημα υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ