Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Καταστροφικές οι συνέπειες από τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Καταστροφικές οι συνέπειες από τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

Επίθεση κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αφού χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις συνέπειές τους, δήλωσε βέβαιος ότι η οικονομική κρίση θα είχε αποφευχθεί

«εάν δεν είχαν εκμαυλιστεί συνειδήσεις και δεν είχε αλλοιωθεί επικίνδυνα το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η διαφθορά και η διαπλοκή, εκτός όλων των άλλων που έχουν γραφτεί και ειπωθεί, πρακτικά αποτελούν το υπερόπλο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που το χρησιμοποίησαν στην αρχή, τουλάχιστον, για να αποκτήσουν μερίδιο της πολιτικής εξουσίας που δεν τους ανήκει. Με τη διαφθορά και τη διαπλοκή εκμαυλίζονται συνειδήσεις πολιτικών και κρατικών λειτουργών, προκειμένου αυτοί να μην υπηρετούν το συμφέρον του λαού αλλά τα συμφέροντα κάποιων ισχυρών οικονομικών παραγόντων. Είναι προφανές όμως, ότι όσο μεγαλύτερο μερίδιο πολιτικής εξουσίας αποκτούσαν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με την εξαγορά αργυρώνητων πολιτικών, τόσο η πολιτική εξουσία αποδυναμωνόταν και η λαϊκή κυριαρχία επλήττετο και οπισθοχωρούσε».

Τα «σκοτεινά παράκεντρα»

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, την πραγματική εξουσία σε ορισμένους τομείς δεν την ασκούσε ο λαός μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, αλλά «σκοτεινά παράκεντρα της οικονομικής εξουσίας». Και όπως σημείωσε:

«Στον πόλεμο αυτό, τα οικονομικά συμφέροντα χρησιμοποίησαν κάθε δυνατότητα που τους παρείχε η οικονομική -και σταδιακά αυξανόμενη πολιτική- ισχύς τους. Αλλά η δίψα για εξουσία σε πολλούς ανθρώπους είναι αχαλίνωτη. Στην οικονομική ελίτ -ιδίως στο διεφθαρμένο τμήμα της– είναι και ακόρεστη. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «τρώγοντας έρχεται –προσθέτω εγώ- και αυξάνεται η όρεξη». Δεν τους αρκούσε πλέον η εξωθεσμική και παρασκηνιακή παρέμβαση στην πολιτική ζωή, αλλά επιδιώκουν εμφανώς να αναμιχθούν και να καθορίσουν της πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με τα οικονομικά τους συμφέροντα ερήμην του λαού».

Παγκόσμιο φαινόμενο

Όλα αυτά για την διαπλοκή και τη διαφθορά, όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, δεν ισχύουν μόνο για την Ελλάδα.

«Η μάχη είναι τοπική, ο πόλεμος είναι Παγκόσμιος. Αν όμως οι επιδιώξεις τους αυτές ευοδωθούν, η Δημοκρατία ουσιαστικά θα καταλυθεί. Ήδη, στην Ελλάδα, προάγγελος της Μεταδημοκρατίας, την οποία ορισμένοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν, τη Μεταδημοκρατία που αποτελεί κεκαλυμμένη οικονομική φεουδαρχία, υπήρξε προάγγελος αυτής της κατάστασης επαναλαμβάνω, υπήρξε η ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του και η αντικατάστασή του από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο. Στη Μεταδημοκρατία δεν χρειάζονται πραξικοπήματα και αποστασίες για να ανατραπούν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο εξευγενισμένοι, πιο ραφιναρισμένοι και πολύ πιο εύπεπτοι. Όμως τα σκοτεινά σχέδια των σκοτεινών κύκλων –άλλωστε όλοι οι κύκλοι είναι σκοτεινοί γιατί προτιμούν το σκοτάδι και απεχθάνονται το φως- δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά αλλού. Οι λαοί έχουν καταλάβει πλέον και θα αντιδράσουν. Όσον αφορά δε την Ελλάδα, ο λαός μας και μνήμη και κρίση και ένστικτο διαθέτει. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα στοιχηθεί με τις υγιείς, προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου για να αποτρέψει την οπισθοδρόμηση στην οικονομική φεουδαρχία, που όπως κάθε φεουδαρχία ανήκει στον Μεσαίωνα. Στην Ελλάδα έγινε η μεγάλη επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση της Δημοκρατίας. Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία και αξία η πρόταση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και της Κυβέρνησης ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ότι δεν μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός πρόσωπο που δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου».

«Γάγγραινα»

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, επεσήμανε ότι:

«Η μάχη του καλού με το κακό είναι αέναη. Το ίδιο αέναη πρέπει να είναι και η μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Όχι μόνο γιατί αυτές αποτελούν γάγγραινα, μάστιγα, βδέλλα –όπως εύστοχα έχουν χαρακτηριστεί, και άλλους πολλούς χαρακτηρισμούς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε- αλλά γιατί, κυρίως, πλήττουν και αλλοιώνουν την ουσία της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ