Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης 243 νέοι άνεργοι, πτυχιούχοι!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης 243 νέοι άνεργοι, πτυχιούχοι!

Στα δικαστήρια, τις φυλακές, στις εταιρίες προστασίας ανηλίκων και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετούνται 243 άνεργοι πτυχιούχοι από τον ΟΑΕΔ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την έκδοση από τον ΟΑΕΔ του Οριστικού Πίνακα Κατάταξη Ανέργων στο «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».

Συνολικά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετούνται 243 άτομα, εκ των οποίων 149 στα Δικαστήρια, 73 στα Καταστήματα Κράτησης, 17 στις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων κ.α.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το προσωπικό αυτό θα συμβάλλει στην απονομή της δικαιοσύνης, με την ενίσχυση των Γραμματειών των δικαστηρίων και ιδίως των έργων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, με την ενίσχυση ιδίως του επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, εγκληματολόγων) αλλά και τη μέριμνα για τα παιδιά από ειδικούς.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ