Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού

Στη μετονομασία του νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού σε Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και την ένταξη του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Προεδρικό Διάταγμα 100, δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α’ 193/20.11.2018), ολοκληρώνεται έτσι μία πολυετή διαδικασία για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές. «Η ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Ε.Σ.Υ., η οποία είχε εξαγγελθεί από το 2009, αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση, σε δημοσιονομικά δύσκολους καιρούς, που αποσκοπεί στην εκ βάθρων αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους κρατουμένους, δηλαδή για μια από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Έτσι με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα  το Νοσοκομείο Κορυδαλλού αποκτά πλέον διττή μορφή: Αποκεντρωμένη μονάδα υγείας της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας και κατάστημα κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετονομάζεται σε Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, η μονάδα υγείας διασυνδέεται επιστημονικά με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων». Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βραχεία νοσηλεία, καθώς και παρακολούθηση και υποστήριξη των χρονίως πασχόντων, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του πληθυσμού των ασθενών κρατουμένων. Την επιστημονική ευθύνη λειτουργίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και παρακλινικό έργο έχει το Υπουργείο Υγείας, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρεί το έργο της διοίκησης και φύλαξης του καταστήματος. Αυξάνονται σημαντικά οι θέσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, με κάλυψη όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.

Τέλος, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών του ιατρείου που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, το οποίο πλέον διασυνδέεται και υποστηρίζεται λειτουργικά από το Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ