Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση της ΕΔΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση της ΕΔΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Θετικά αποτιμά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την πρώτη συνάντηση που είχε χθες με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στην οποία τέθηκαν μία σειρά θεμάτων που μέχρι τώρα αποτελούσαν «σημεία αιχμής» για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική Ένωση των Δικαστών μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταξύ άλλων τις θέσεις της τόσο για τις αλλαγές στου νέους Ποινικούς Κώδικες όσο και για την κατάργηση  της υποχρεωτικότητας της ιδιωτικής διαμεσολάβησης με τη θέσπιση της δικαστικής μεσολάβησης  αλλά και αιτήματα οικονομικής φύσεως που απασχολούν τον κλάδο τους.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕ, του υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει θετικά τα αιτήματά των δικαστών και σύντομα θα απαντήσει σε πολλά από αυτά.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ

Στην ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρεται συγκεκριμένα:

 Πραγματοποιήθηκε χθες σε πολύ θετικό κλίμα συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης όπου τέθηκαν όλα τα άμεσα και επείγοντα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού και τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα της αύξησης των οργανικών θέσεων στον ίδιο τουλάχιστον αριθμό με αυτόν που προβλέπει η πρόσφατη ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 106/2019), οι αναγκαίες τροποποιήσεις στους δύο νέους Ποινικούς Κώδικες, η κατάργηση του ν. 4512/2018 κατά το σκέλος που αφορά την υποχρεωτικότητα της ιδιωτικής διαμεσολάβησης και η θεσμοθέτηση της δικαστικής μεσολάβησης σύμφωνα με το προτεινόμενο από την Ένωσή μας σχέδιο, η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων Ειρηνοδικών, η προώθηση και ολοκλήρωση του αιτήματός μας για ίδρυση κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστών, η άμεση ενσωμάτωση των μισθολογικών ωριμάνσεων και των χρονοεπιδομάτων και για το τρέχον έτος και η καταβολή των οφειλομένων για την περίοδο 2017-2018, η εξέταση της δυνατότητας αύξησης του αριθμού των Προέδρων Εφετών σε αριθμό που αντιστοιχεί στους προεδρεύοντες Εφέτες των Εφετείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, η ελεύθερη πρόσβαση στην ΤΝΠ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» του Δ.Σ.Α. για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και ο καθορισμός αμοιβής για τους δικαστικούς λειτουργούς που συμμετέχουν σε πειθαρχικά συμβούλια. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξετάζει θετικά τα αιτήματά μας και δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα σε πολλά από αυτά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ