Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τα 300.000 ευρώ που «χωρίζουν» Ράικου και Τουλουπάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα 300.000 ευρώ που «χωρίζουν» Ράικου και Τουλουπάκη

Ουσιαστικά είναι το βασικό θέμα συζήτησης στα δικαστήρια: «Μα της ζητάει αποζημίωση 300.000 ευρώ;». Κι όμως η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, προχώρησε σε μια -πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά- ενέργεια η οποία από τη θέση της εισαγγελέως την μεταθέτει στη θέση της αντιδίκου με μια εισαγγελέα. Κοινώς, αμυνόμενη -όπως η ίδια λέει- βρέθηκε απέναντι σε μια συνάδελφό της που διενεργεί έρευνα, η οποία, πιθανόν, αφορά και τον σύζυγό της ή και την ίδια.

Η πλάκα είναι ότι στη θέση της κ. Τουλουπάκη, της διαδόχου της και νυν εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, είχε βρεθεί πολλές φορές και η κ. Ράικου. Όχι ως εναγόμενη στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας να της ζητάει κάποιος αποζημίωση 300.000 ευρώ αλλά στη θέση να βάλλεται για ενέργειες της ως επικεφαλής μεγάλων ερευνών.

Γι’ αυτό και το δεύτερο ερώτημα που θέτουν είναι γιατί γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για τη «διαρροή» των στοιχείων σε εφημερίδες. Γι’ αυτό εγκαλεί, όπως λέγεται, την κ. Τουλουπάκη η κ. Ράικου. Γιατί, όπως λένε, τελικά η ουσία δεν είναι τι γράφουν οι εφημερίδες, αλλά αν ισχύουν όσα γράφουν.

Το θεωρούν πλήγμα

Τις 150.000 ευρώ αξιώνει η κ. Ράικου και τα υπόλοιπα ο σύζυγός της, ο οποίος ως γνωστόν εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα να έχει εισπράξει χρήματα, σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του, για εργασία που παρέδωσε στην εταιρία Novartis. Τα δημοσιεύματα αυτά, με βάση την αγωγή που υποβλήθηκε εκ μέρους της κ. Ράικου, θεωρεί πως περιέχουν πληροφορίες τις οποίες διέρρευσε – προφανώς- η διάδοχός της Ελένη Τουλουπάκη.

Προβληματισμός

Η πρωτοφανής στα χρονικά νομική κίνηση, δηλαδή εισαγγελέας να στρέφεται κατά συναδέλφων της (και μάλιστα αξιώνοντας χρήματα), έχει προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό καθώς θεωρείται πως επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Όταν μάλιστα στρέφεται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και την υπόθεση Novartis, στην οποία διακυβεύεται μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο της  χώρας αλλά και το δημόσιο συμφέρον, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ