Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη! Αναλυτικά οι ποινές!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη! Αναλυτικά οι ποινές!

Απόντος του Μιχάλη Λεμπιδάκη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ενόχους τους 12 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία. Επίσης, ανακοινώθηκαν οι ποινές οι οποίες αναλυτικά είναι οι εξής:

  1. Ο 44χρονος ιδιοκτήτης μάντρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  2. Ο 41χρονος από Θεσσαλονίκη, γνωστός με το προσωνύμιο “Σκοπιανός”, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 2 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  3. Ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης  25 ετών και 4 μηνών, με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή πολεμικού όπλου.
  4. Ο 23χρονος Σφακιανός καταδικάστηκε σε ποινή καθειρξης  25 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.
  5. Ο 47χρονος Ρεθυμνιώτης, γνωστός ως “παππούς”, καταδικάστηκε σε ποινή καθειρξης  25 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.
  6. Ο 62χρονος μεσίτης καταδικάστηκε σε ποινή καθειρξης  20 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  7. Ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και πρώην μέλος του ΣΑΟΡ, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.
  8. Ο 40χρονος, γνωστός ως “φιλόσοφος” καταδικάστηκε σε ποινή καθειρξης  14 ετών και 2 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  9. Ο 39χρονος κάτοικος Αθηνών καταδικάστηκε σε ποινή καθειρξης  11 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με απλή συνεργεία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  10. Ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνων καταδικάστηκε σε ποινή καθειρξης 26 ετών και 4 μηνών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.
  11. Ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης  11 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή συνεργεία σε διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.
  12. Ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Πάντως, από τη δίκη – και σήμερα – δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, με τις Αρχές να λαμβάνουν άμεσα δράση, απομακρύνοντας τους εμπλεκόμενους από το χώρο. Πηγή: neakriti.gr & documentonews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ