Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για το πτώμα σε σκουπιδότοπο στη Βαλύρα Μεσσηνίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για το πτώμα σε σκουπιδότοπο στη Βαλύρα Μεσσηνίας

Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισαν οι αστυνομικοί από τη Μεσσήνη, σε σκουπιδότοπο στη Βαλύρα, όταν άνοιξαν ένα χαρτοκιβώτιο που ήταν πεταμένο και μέσα σ’ αυτό βρήκαν τη μισή σορό ενός 84χρονου άντρα, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από 11 χρόνια.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν τα παιδιά του, τα οποία αφού αναγνώρισαν το δικό τους άνθρωπο, είπαν στους αστυνομικούς που είχαν προχωρήσει στην εκταφή του πατέρα τους, την προηγούμενη ημέρα, καθώς ο ιερέας από το νεκροταφείο τους είχε ενημερώσει πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα χώρου.

Η κόρη του 84χρονου ανέθεσε μάλιστα σε έναν 72χρονο γείτονά της να βρει κάποιον που θα έκανε την εκταφή και συμφώνησαν να φυλάξει τα οστά του πατέρα της σε οστεοφυλάκιο που εκείνη του έδωσε.

Μία ημέρα όμως νωρίτερα από την προγραμματισμένη, ο 72χρονος τηλεφώνησε στην οικογένεια, λέγοντας πως έκαναν την εκταφή με έναν 56χρονο εργάτη που είχε βρει, φροντίζοντας και για τη μεταφορά των οστών στο οστεοφυλάκιο. Μάλιστα κανόνισαν και για τα χρήματα που θα έπαιρναν.

«Δεν άντεξα τελικά το θέαμα και έμεινα κάπου 10 μέτρα πιο πίσω», είπε ο 72χρονος στην απολογία του ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας που τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για περιύβριση νεκρού. Ο 72χρονος, σύμφωνα με  tharrosnews.gr, υποστήριξε  μάλιστα πως την  εκταφή έκανε μόνος του ο 56χρονος και δεν ξέρει πως βρέθηκε το μισό πτώμα πεταμένο στο σκουπιδότοπο.

Σε ξεχωριστή δίκη πάντως, παραπέμφθηκε ο 56χρονος εργάτης, ο οποίος κατηγορείται ότι φύλαξε μεν κάποια από τα οστά του 84χρονου στο οστεοφυλάκιο του νεκροταφείου, αλλά πέταξε τα υπόλοιπα, μέσα σε χαρτόκουτο στο σκουπιδότοπο. Ο 56χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ