Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Β. Φλώρου – Για προσχεδιασμένο έγκλημα μιλάνε οι συγγενείς του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Β. Φλώρου – Για προσχεδιασμένο έγκλημα μιλάνε οι συγγενείς του

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία  του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό τον Σεπτέμβριο του 2018. Η οργή των συγγενών ξεχείλισε στο δικαστήριο στο αντίκρισμα του 52χρονου κατασκευαστή του οικογενειακού φίλου τους που έμελλε να είναι ο δολοφόνος του συζύγου και πατέρα τους. «Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια», φώναζαν στον κατηγορούμενο ο οποίος ψέλλισε προς το δικαστήριο συγγνώμη.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο γιος του θύματος έκανε λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα από την πλευρά του κατηγορούμενου με στόχο να μην πληρώσει το  χρέος των 300.000 ευρώ προς τον πατέρα του. Ο νεαρός που το πρωινό της δολοφονίας βρισκόταν στην Πάτρα όπου σπούδαζε και ειδοποιήθηκε από τη μητέρα του, είπε χαρακτηριστικά:«Σκέφτηκε αν είναι δυνατόν, θα κλέψω αυτά τα χρήματα ακόμα και αν το τίμημα είναι η ζωή ενός ανθρώπου, του πατέρα μου που όχι μόνο τον είχε βοηθήσει αλλά ήταν φίλοι χρόνων». Όσο για την αντιδικία των χρημάτων ανάμεσα στο δράστη και τον πατέρα του κατά το μάρτυρα είχαν καταντήσει “καρκίνος για την οικογένεια”.

«Είχαμε οκτώ χρόνια δικαστική διαμάχη και 13 δικαστήρια, τα έχει χάσει όλα», είπε για τον κατηγορούμενο και πρόσθεσε πως επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα «για να συγκινήσει το ακροατήριο». «Μέχρι την τελευταία στιγμή ήξερε πως να μεθοδεύει και να γλιτώνει από τις παρανομίες του», ενώ έκανε ακόμα λόγο για « φθόνο και η ζήλια” που τον έκαναν να σκοτώσει τον πατέρα του.

Ο νεαρός αποκάλεσε τον νεκρό πατέρα του “υπέροχο άνθρωπο”, ο οποίος “όλα τα έκανε για την οικογένεια του δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, μόνες του έννοιες ήταν η δουλειά και η οικογένεια του». Ενώ αναφερόμενος στον κατηγορούμενο και την οικογένεια του είπε πως δεν είχαν πρόθεση να αποπληρώσουν το χρέος τους.

«Ήταν άνθρωποι που δεν έκαναν επί της ουσίας καμία κίνηση για να αποπληρώσουν την οφειλή, μιλάμε για έναν απατεώνα που απλά δεν ήθελε να δώσει αυτά που χρωστούσε», είπε και καταλήγοντας πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος έφυγε περπατώντας αργά από το σημείο ενώ στη συνέχεια πήγε σε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου στου Παπάγου, έχοντας ξεφορτωθεί τα ρούχα και το όπλο του. Κατά τον μάρτυρα ο 52χρονος κατασκευαστής μετά το έγκλημα συνέχισε τη ζωή του κανονικά. «Μετά τη δολοφονία και 4 ημέρες πριν συλληφθεί εμφανίστηκε και σε δικαστήριο που είχαν με τον πατέρα μου για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», είπε.

Ακολούθως η μητέρα του νεαρού και σύζυγος του θύματος εξέφρασε την πεποίθηση πως το κίνητρο του δράστη ήταν ο συνδυασμός «εκδίκησης και της πρόθεσής του να μην πληρώσει», ενώ περιγράφοντας τη στιγμή της δολοφονίας είπε: «Άκουσα τα μπαμ δεν κατάλαβα στην αρχή ότι ήταν πυροβολισμοί, βγήκαμε με την κόρη μου στο μπαλκόνι, βλέπω τον άνδρα μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα. Μέχρι να κατέβουμε κάτω νόμιζα ότι ήταν ένα φρικτό όνειρο αλλά δεν μπορούσα να ξυπνήσω», περιέγραψε η άτυχη γυναικα ενώ αναφερόμενη στο δολοφόνο τονισε πως έφτασε βάσει σχεδίου. «Θα σκότωνε εκείνη την ημέρα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο. Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δυο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου», είπε. «Πέσαμε εντελώς έξω με αυτό τον άνθρωπο, δεν φανταζόμουν τι ήταν ικανός να κάνει», πρόσθεσε η μάρτυρας τονίζοντας πως κανείς δεν τους ζήτησε ποτέ συγνώμη.

«Εγώ τραβάω το δικό μου Γολγοθά με τα παιδιά μου, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτά τα λεφτά» είπε ερωτηθείσα για το χρέος που εκκρεμεί μέχρι σήμερα και πρόσθεσε «για τον άντρα μου που μου στέρησε για τον πατέρα τον παιδιών μου για αυτό είμαι εδώ»

«Με φιλάει ο μπαμπάς μου λέει καλό διάβασμα και φεύγει. Μετά από λίγο ακούω κάτι κρότους, ήταν συνεχόμενοι υπήρξε ένα κενό και ξανάρχισαν. Πετάχτηκα από το δωμάτιο,πάω να βγω στο μπαλκόνι και κοιτάω κάτω το δρόμο και ήταν ο μπαμπάς έξω από το αυτοκίνητο γεμάτος με αίματα και δεν κουνιόταν», περιέγραψε στην κατάθεση της η κόρη του φαρμακοποιού.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ