Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αγρίνιο: Στο εδώλιο 14 ανήλικοι για τις ναφθαλίνες στα σχολεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγρίνιο: Στο εδώλιο 14 ανήλικοι για τις ναφθαλίνες στα σχολεία

Για τις αρχές Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για την απίστευτη ιστορία με τις ναφθαλίνες σε σχολεία στο Αγρίνιο. Πρόκειται για υπόθεση που απασχόλησε την περσινή σχολική χρόνια, όταν 16 μαθητές επί 20 ημέρες σχεδόν σε καθημερινή βάση έριχναν ναφθαλίνη σε σχολεία της πόλης με αποτέλεσμα εκατοντάδες διδακτικές ώρες να χαθούν.

Η αστυνομική έρευνα εξιχνίασε τελικά το φαινόμενο και και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου σχημάτισε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βάρος δεκαέξι ανήλικων ημεδαπών (δύο Ρομά) και ενός ανήλικου υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας από 13 μέχρι και 17 ετών.

Οι ανήλικοι φέρονται πως ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννιά άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα, κρύβοντας την σε φρεάτια πριν προβούν σε ρίψη. Στο εδώλιο Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων κάθισαν συνολικά 14 κατηγορούμενοι, ενώ στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κακουργηματική πράξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν καταθέσει όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης όπως και οι διευθυντές των σχολείων οι οποίοι υποστήριξαν πως ανήλικοι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο να προκαλέσουν βλάβη στους συμμαθητές τους, παρά μόνο δεν ήθελαν να γίνει μάθημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ