Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αθώοι οι γονείς του 8χρονου που καταπλακώθηκε από πόρτα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώοι οι γονείς του 8χρονου που καταπλακώθηκε από πόρτα

Στην απαλλαγή των γονέων του 8χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από συρόμενη πόρτα στην επιχείρηση που εργαζόταν οι γονείς του, τον Φεβρουάριο του 2016, προχώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, ένοχος κρίθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.

Οι γονείς του παιδιού βρέθηκαν στο εδώλιο για την πλημμελή επιμέλεια του ανήλικου γιου τους και ο εκπρόσωπος της επιχείρησης επειδή η επίμαχη πόρτα δεν πληρούσε, όπως αποδείχθηκε, τους κανόνες ασφαλείας. Υπενθυμίζεται, ότι τον Φερβουάριο του 2016, το ζευγάρι πήρε τα δύο του παιδιά στη δουλειά, αφού δεν είχε που να τα αφήσει. Τα δύο αδελφάκια έπαιζαν στο προαύλιο της επιχείρησης, όταν ξαφνικά η συρόμενη πόρτα έπεσε πάνω στο 8χρονο παιδί οδηγώντας το στο θάνατο.

Η απόφαση του δικαστηρίου, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, με την οποία προτάθηκε η ενοχή του εκπροσώπου της εταιρείας και η απαλλαγή των δυο γονέων, καθώς κρίθηκε ότι παρά την αμέλειά τους, η απώλεια της ζωής του παιδιού τους συνιστά από μόνο του ως γεγονός ένα τραγικό για εκείνους συμβάν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ