Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αθώος κρίθηκε οικοδόμος που κατηγορήθηκε ότι προσλήφθηκε με παραποιημένο πτυχίο 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώος κρίθηκε οικοδόμος που κατηγορήθηκε ότι προσλήφθηκε με παραποιημένο πτυχίο 

Αθώος κρίθηκε οικοδόμος που παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος για «απάτη κατ’ εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα», επειδή το 1989 προσελήφθη σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας χρήση απολυτηρίου τεχνικής σχολής, στο οποίο ήταν παραποιημένος ο βαθμός αποφοίτησης. Η υπόθεση που θύμιζε την περίπτωση της καθαρίστριας από το Βόλο, η οποία βρέθηκε προς στιγμήν στη φυλακή, εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, απόφοιτος του «Ευκλείδη», φέρεται να είχε αλλάξει το βαθμό απολυτηρίου από 13,8 σε 18,3, με αποτέλεσμα να προσληφθεί ως χτίστης στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». Έως το 2014 που αποκαλύφθηκε η υπόθεσή του, στο πλαίσιο των ερευνών για πλαστούς τίτλους σπουδών ή παραποιημένα απολυτήρια, είχε εισπράξει μισθούς ύψους 260.000 ευρώ.

Η υπεράσπισή του ισχυρίσθηκε ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως άλλαξε ο ίδιος το βαθμό του απολυτηρίου του και ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη του αναφερόταν απλώς σε αποφοίτους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), χωρίς να ορίζει κατώτερο όριο ή κριτήριο βαθμολογίας.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του λόγω παραγραφής του αδικήματος, καθώς τελέσθηκε άπαξ και όχι κατ’ εξακολούθηση, ενώ το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον αθώωσε. Ο ίδιος έχασε τη δουλειά του το 2014 και αναμένεται να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του και τις σχετικές αποζημιώσεις για τα χρήματα που έχασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ