Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αθώο ομόφωνα το 21χρονο μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώο ομόφωνα το 21χρονο μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης

Αθωώθηκε ομόφωνα, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το 21χρονο μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ, για μεταφορά 2,6 κιλών κοκαΐνης, στις αποσκευές της.

Η 21χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία έμεινε στη  φυλακή για περίπου 17 μήνες, μπορεί πλέον, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η αθώωσή της ήρθε να ανατρέψει όλα τα ενδεχόμενα που ήταν ορατά για το 21χρονο μοντέλο, καθώς σε περίπτωση καταδίκης αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης έως και 27 χρόνια χωρίς το δικαίωμα της έφεσης.

Την ενοχή της πρότεινε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζητώντας την ενοχή της 21χρονης, είχε υποστηρίξει πως γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι μέσα στις αποσκευές της μετέφερε ναρκωτικά, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την εμπλοκή της στον φίλο της.

Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά το μοντέλο

Κατά την απολογία της, το μοντέλο από τη Μυτιλήνη, τόνισε ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχε διπλός πάτος με ναρκωτικά στον σάκο που μετέφερε και ότι την είχε παγιδεύσει ο Ρουμάνος φίλος της που την έπεισε να ταξιδέψει μαζί του στο Χονγκ Κονγκ με ενδιάμεση στάση την Αντίς Αμπέμπα.

Ο ρόλος του φίλου της

Ο σάκος αυτός, όπως είπε, ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν τον έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υποψιαστεί οτιδήποτε. «Αν γνώριζα ότι το σακ-βουαγιάζ είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;» διερωτήθηκε μάλιστα, και πρόσθεσε πως ο φίλος της είχε εκδώσει όχι μόνο τα εισιτήρια για το ταξίδι αλλά και της είχε δώσει τον σάκο που βρέθηκαν τα ναρκωτικά για να  για να βάλει τα ρούχα της μέσα.

Τι έκρινε την αθώωση του μοντέλου

Το γεγονός πάντως, πως δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του μοντέλου στον συγκεκριμένο σάκο, φαίνεται ότι βάρυνε στην κρίση του δικαστηρίου που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Η δήλωση του συνήγορου υπεράσπισης του μοντέλου, Σάκη Κεχαγιόγλου

Ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα τη συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ