Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ακόμα μία αναβολή για τον θάνατο της Ειρήνης εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας των γιατρών της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακόμα μία αναβολή για τον θάνατο της Ειρήνης εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας των γιατρών της

Για τις 15 Οκτωβρίου 2019 αναβλήθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο των Ιωαννίνων η δίκη των 16 γιατρών γνωστού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Περιφέρειας που φέρονται εξαιτίας της εγκληματικής τους αμέλειας να οδήγησαν στον θάνατο μια 43χρονη γυναίκα που είχε υποβληθεί σε γαστρεκτομή.

Ενώ έχουν περάσει πέντε χρόνια από τον θάνατο της 43χρονης, η δίκη με κατηγορούμενους την ομάδα των χειρουργών και θεραπόντων ιατρών που ευθύνονται για το χαμό της Ειρήνης, αναβάλετε για έβδομη φορά καθώς σήμερα ένα τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων στάθηκε η αιτία για την εκ νέου αναβολή της υπόθεσης. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα ο θάνατος όμως της Ειρήνης και ο πόνος των συγγενών της είναι γεγονός.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης η 43χρονη έπασχε από νοσογόνο παχυσαρκία και το Δεκέμβριο του 2014 κατά τη διάρκεια της επέμβασης (λαπαροσκοπική μερική κάθετη γαστρεκτομή) εξαιτίας των ιατρικών λαθών οι χειρουργοί της τρύπησαν το έντερο, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα οκτώ μέρες μετά την επέμβαση να πεθάνει.  Κατά το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία από αμέλεια) οι κατηγορούμενοι γιατροί με αλλεπάλληλες ενέργειες και κυρίως επειδή δεν αντελήφθησαν ότι, της τρύπησαν τέσσερις φορές το έντερο και άλλα ζωτικά όργανα, η ασθενής έπεσε σε κώμα και πέθανε 15 μέρες αργότερα, αφού υπεβλήθη σε επανεπέμβαση με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, οκτώ ημερών.

Χειρουργήθηκε για να αδυνατίσει

Το όνειρο της Ειρήνης ήταν να αδυνατίσει καθώς κάθε προσπάθειά της είχε πέσει στο κενό κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης οδηγήθηκε στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε μερική γαστρεκτομή. Εκεί σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα “κατά την έναρξη της επέμβασης προκλήθηκε από τους γιατρούς τραυματισμός της νήστιδος (τμήματος του λεπτού εντέρου), τραυματισμός της κοιλιακής αορτής, με αποτέλεσμα μεγάλη απώλεια αίματος και τραυματισμός, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με ανοιχτή επείγουσα λαπαροτομία…

Παρά το γεγονός ότι, κατά τη διαδρομή της λαπαροσκοπικής επιμήκους γαστρεκτομής υπήρξε και τέταρτος τραυματισμός του εγκαρσίου τμήματος του παχέος εντέρου, αυτός δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν και δεν αντιμετωπίστηκε από τη χειρουργική ομάδα, η οποία παρέλειψε να διαγνώσει την τρώση αυτή, αν και όφειλε να το κάνει, με αποτέλεσμα εξέλιξη περιτονίτιδας, σηπτική καταπληξία, πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικώς το θάνατο της άτυχης Ειρήνης”.

Εγκληματική η αμέλεια των γιατρών, όπως προκύπτει από άλλο σημείο του βουλεύματος που αναφέρει:

“H επέμβαση ολοκληρώθηκε περί ώρα 11.35 της 5ης .12.2014 και η ασθενής οδηγήθηκε σε κωματώδη κατάσταση διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου έμεινε νοσηλευόμενη επί 14 ημέρες, έως την ημέρα θανάτου της.

Και ενώ κατά τη διάρκεια της άνω μετεγχειρητικής νοσηλείας της, με αξονική τομογραφία διαπιστώθηκαν παθογνωμονικά ευρήματα…, αυτά δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως από τους θεράποντες ιατρούς της ΜΕΘ, αποτελώντας παράλειψη της θεραπευτικής ομάδας, που περιέθαλψε την ασθενή.

Αποτέλεσμα ήταν η επιβαλλόμενη προσπάθεια χειρουργικής αντιμετώπισης, εν εξελίξει περιτονίτιδας, να διενεργηθεί με μεγάλη καθυστέρηση, οδηγώντας στο θάνατο την ασθενή, με αποτέλεσμα κοπρανώδη περιτονίτιδα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ