Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η δίκη του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η δίκη του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Αναβολή για τις 8 Φεβρουαρίου πήρε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, η οποία προκάλεσε ζημία ύψους 13.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κατηγορείται ό,τι στο χρονικό διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015, παρέστησε κατ’ εξακολούθηση ψευδώς στους υπαλλήλους της αναπτυξιακής εταιρείας Ενεργειακή Α.Ε., βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρός της, 30 ταξίδια και υπέβαλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί, αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά, εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ή και απευθείας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ζήτησε να δοθεί δικάσιμος πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, όπως και έγινε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ