Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη για το «Λάκκο Καρατζα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη για το «Λάκκο Καρατζα»

Αναβολή επ’ αόριστον δόθηκε στην αποκαλούμενη υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», για την οποία βρίσκονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης 25 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού.

Έπειτα από αιτήματα κάποιων εκ των συνηγόρων, που επικαλέστηκαν κώλυμα ως προς την εκδίκαση της υπόθεση τη συγκεκριμένη ημέρα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής, χωρίς όμως να προσδιορίσει ημερομηνία. Πλέον μέσα στο επόμενο διάστημα θα σταλούν εκ νέου κλήσεις στους κατηγορούμενους, όπου θα προσδιορίζεται η νέα δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση αφορά στη μαζική κινητοποίηση κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2013, στην περιοχή Λάκκος Καρατζά, με αφορμή τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στο βουνό Κάκαβος. Η διαμαρτυρία των κατοίκων τότε, κατέληξε σε επεισόδια, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να καταστέλλουν τελικά τις κινητοποιήσεις.

Η δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνει και μεταγενέστερα περιστατικά, που φέρεται ότι τελέστηκαν σε κινητοποιήσεις κατοίκων της ίδιας περιοχής, μέχρι τα τέλη Αυγούστου του ίδιους έτους, στη Μεγάλη Παναγία και την Ιερισσό Χαλκιδικής. Μάλιστα, στα εμπλεκόμενα πρόσωπα καταλογίζονται οι πράξεις της σύστασης συμμορίας, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και πράγματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κ.ά.

Σημειώνεται, ότι κάποιοι εκ των κατηγορούμενων αυτής της υπόθεσης είχαν παραπεμφθεί στο εδώλιο και στη δίκη των Σκουριών, όπου έληξε πριν λίγο καιρό με την αθώωση των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ