Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ανατροπή στην υπόθεση του «δίγαμου» καρδιολόγου – Στο αρχείο οι μηνύσεις σε βάρος του για το γάμο «μαϊμού» στη Χαλκίδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανατροπή στην υπόθεση του «δίγαμου» καρδιολόγου – Στο αρχείο οι μηνύσεις σε βάρος του για το γάμο «μαϊμού» στη Χαλκίδα

Αθώος, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, ο γνωστός καρδιολόγος ο οποίος εμφανιζόταν να έχει οργανώσει γάμο «μαϊμού», με συνάδελφό του, γιατρό, στη Χαλκίδα, πριν από 5 χρόνια, αν και ήταν ήδη παντρεμένος με δύο παιδιά, στην Κρήτη.

Δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής σε βάρος του καρδιολόγου

Η αρμόδια εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που είχε αναλάβει την απίστευτη αυτή υπόθεση, με διάταξή της, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής σε βάρος του γιατρού.

Η κίνηση αυτή της εισαγγελέως έρχεται να δικαιώσει τον καρδιολόγο ο οποίος από την πρώτη στιγμή επέμενε πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Αστήρικτες οι καταγγελίες

Ο συνήγορός του, Φώτης Πάλλας, επιβεβαιώνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, και τονίζει ότι θα απαντήσει στο πόλεμο λάσπης με αγωγές, δηλώνοντας:

«Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της κυρίας εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χαλκίδας η μήνυση σε βάρος του γιατρού, αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής του ΕΚΠΑ για όσα ασύστολα ψεύδη περί διγαμίας κ.λ.π. του απέδωσε η μηνύτρια συνάδελφος του ιατρός. Στη λάσπη που εξαπολύθηκε εναντίον του με απώτερο σκοπό παράνομα περιουσιακά οφέλη, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας, τόσο εναντίον της μηνύτριας, όσο και εναντίον των ΜΜΕ τα οποία αναπαρήγαγαν την είδηση του δήθεν γάμου, δυσφημώντας τον καθηγητή χωρίς καν να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν τις καταγγελίες ερωτώντας και αυτόν».

Μυθεύματα τα περί γάμου «μαϊμού»;

Η εισαγγελική λειτουργός αξιολογώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσε, εκτίμησε, όπως φαίνεται, πως δεν διαπράχθηκαν ποτέ οι αξιόποινες πράξεις που καταγγέλθηκαν σε βάρος του γνωστού γιατρού, κατατείνοντας πως επρόκειτο είτε για μυθεύματα είτε για έωλες αιτιάσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινική δίωξης εναντίον του.

Στο φάκελο της δικογραφίας, όπως αναφέρει το EviaZoom.gr, περιλαμβάνονται όλες οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αλλά και οι μηνύσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί για τον περίφημο γάμο «μαϊμού», που φέρεται να τελέστηκε στο Δημαρχείο της Χαλκίδας, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014.

Ο γάμος «φάντασμα», ο οποίος δεν ήταν πουθενά καταχωρημένος  φέρεται να έχει απαθανατιστεί μάλιστα σε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται οι νεόνυμφοι και ένας από τους δύο κουμπάρους, όλοι τους καρδιολόγοι.

Αποζημίωση 300.000 ευρώ

Η εξαπατηθείσα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, «νύφη», κατέθεσε όχι μόνο μήνυση αλλά και αγωγή, σε βάρος του γνωστού καρδιολόγου, ζητώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ και μία δημόσια συγγνώμη για τον «μαϊμού» πολιτικό γάμο που έκανε, εν αγνοία της, στη Χαλκίδα.  Όπως υποστήριξε, όλα αποκαλύφθηκαν όταν η ίδια πήγε στη Χαλκίδα για να ζητήσει διαζευκτήριο. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχε αντιληφθεί, ισχυρίστηκε, τίποτα, καθώς ο «σύζυγός» της έφευγε κάθε Σαββατοκύριακο για την Κρήτη, λέγοντάς της πως είναι μέλος των «μυστικών υπηρεσιών» και ότι έπρεπε οπωσδήποτε να βρίσκεται για ένα διήμερο κάθε εβδομάδα στο νησί, ενώ επέστρεφε τη Δευτέρα.  «Μου είναι δύσκολο να μαζέψω τα συντρίμμια μου για να φτιάξω από την αρχή με τα απομεινάρια της “κουρελιασμένης τιμής” και υπόληψής μου το παζλ της ζωής μου. Από την αποδοκιμαστέα συμπεριφορά του εναγόμενου προς εμένα, από τις ανάρμοστες και περιφρονητικές προς το πρόσωπό μου δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά την αποκάλυψη της αλήθειας, από τη μη έμπρακτη μεταμέλεια και συγγνώμη του βλάφθηκαν η τιμή και η υπόληψη μου, απαξιώθηκα ως άτομο, προσεβλήθη η προσωπικότητα μου, προκαλώντας μου σημαντική ηθική βλάβη, την πιθανότητα της οποίας ο εναγόμενος σίγουρα γνώριζε», σημείωνε στην αγωγή της.

Άγνωστοι οι πλαστογράφοι της υπογραφής του πρώην Αντιδημάρχου

Μηνυτήρια αναφορά όμως, είχε καταθέσει και ο πρώην Αντιδήμαρχος  Χαλκίδας, Βασίλης Γουρνής για το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς όπως κατήγγειλε όχι μόνο ποτέ δεν τέλεσε τον συγκεκριμένο γάμο, αλλά πλαστογραφήθηκε και η υπογραφή του στη σχετική  άδεια γάμου.

Την πλαστότητα της υπογραφής του, φαίνεται ότι βεβαίωσε και ο ειδικός γραφολόγος, χωρίς ωστόσο να μπορέσει η έρευνα να καταλήξει στα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την πλαστογράφηση, με αποτέλεσμα η μηνυτήρια αναφορά να τεθεί κι αυτή στο αρχείο.

Στο αρχείο και το πόρισμα της ΕΔΕ

Ούτε όμως από το πόρισμα της ΕΔΕ που διενέργησε ο Δήμος Χαλκιδέων διαπιστώθηκαν ευθύνες σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Άγνοια δηλώνει ο καρδιολόγος

Ο ίδιος ο καρδιολόγος, πάντως, έχει δηλώσει παντελή άγνοια για όλη αυτή την υπόθεση, στην οποία, όπως τονίζει δεν έχει καμία εμπλοκή. Έχει επισκεφθεί, αναφέρει, τη Χαλκίδα αλλά μόνο ως γιατρός.

Όλα δείχνουν πως η υπόθεση, παρά την αρχειοθέτησή της θα έχει και συνέχεια, τουλάχιστον στα αστικά δικαστήρια…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ