Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αντώνης Αραβαντινός: Ο Μ. Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι ο Φλώρος κινδυνεύει από δικηγόρους 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντώνης Αραβαντινός: Ο Μ. Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι ο Φλώρος κινδυνεύει από δικηγόρους 

Χαρακτηρίζοντας σκληρό και επικίνδυνο το φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος των φυλακών Κορυδαλλού Κλοντιάν Λεκοτσάι εμφανίστηκε ο Αντώνης Αραβαντινός στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού όμως υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως ο άτυχος ποινικολόγος του είχε πει «πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους…».

Τι του είπε λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί

Όπως κατέθεσε ο κ. Αραβαντινός, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε αναφέρει λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί, πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γίνονταν παζάρι» και ζητούσαν από τον εντολέα του Άρη Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο κ. Αραβαντινός υποστήριξε δε, ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε αποκαλύψει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, τα οποία όμως ο ίδιος δεν θέλησε να αναφέρει. «Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ανέφερε.

“Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα…”

Στη συνέχεια περιέγραψε και τις απειλές που έχει δεχτεί ο ίδιος από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος κρατούμενος τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «προστατεύει» τον Αρ. Φλώρο κρατώντας τον στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι οχλήσεις από πλευράς Λεκοτσάι ήταν επανειλημμένες, αφού όπως κατάθεσε ο κ. Αραβαντινός, ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο μάρτυρας, χαρακτηρίζοντας τον Λεκοτσάι ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο».

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσης Αραβαντινού, ακολούθησε διάλογος μεταξύ των δυο:

  • Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ …
  • Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;
  • Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Αξιοσημείωτη ήταν και η αναφορά του, για την κατάσταση που επικρατεί εντός των φυλακών:

«Κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ