Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Απειλές στην έρευνα για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου κατέθεσε ότι δέχτηκε η Αγγελική Νικολούλη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απειλές στην έρευνα για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου κατέθεσε ότι δέχτηκε η Αγγελική Νικολούλη

Τα ίχνη του αίματος που εντοπίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο του Μάριου Παπαγεωργίου, ήταν εκείνα που οδήγησαν τις αρχές στην αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή, μετά την εξαφάνισή του, τον Αύγουστο του 2012.

Ο αποπροσανατολισμός της έρευνας

Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των ερευνών, από τον 73χρονο  βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του άτυχου φοιτητή, κρατούσε μέχρι τότε καλά κρυμμένο το μυστικό για την τύχη του.

Οι απειλές σε βάρος της Αγγελικής Νικολούλη

Την προσπάθεια συσκότισης που αντιμετώπισε αλλά και κυρίως τις απειλές που δέχτηκε στην έρευνά της, περιέγραψε, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», Αγγελική Νικολούλη.

Οι απειλές μάλιστα σε βάρος της δημοσιογράφου, είχαν ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 73χρονου.

Το αίμα του 26χρονου φοιτητή στο αυτοκίνητο του

Όλα ξεκίνησαν, όπως κατέθεσε η κ. Νικολούλη, μετά την εκπομπή της που προβλήθηκε με κεντρικό θέμα την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, στην οποία με τη βοήθεια του γενετιστή, Γιώργου Φιτσιάλου, αποκαλύφθηκε ο εντοπισμός του αίματος του 26χρονου φοιτητή, μέσα στο αυτοκίνητό του.

«Αμέσως μετά την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές οι οποίες έγιναν πιο έντονες, μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής», τόνισε η δημοσιογράφος.

«Ο Μάριος δεν θα έστηνε την απαγωγή του»

Η κ. Νικολούλη εξήγησε ότι ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της έρευνα όταν η ίδια η οικογένεια του 26χρονου απευθύνθηκε σε εκείνη, όπως είπε, «επειδή γνώριζαν το παιδί τους και ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα», προσθέτοντας πως αυτό το έλεγε στην οικογένεια ο βασικός κατηγορούμενος.

Η στάση του 73χρονου κατηγορουμένου

Όταν η κ. Νικολούλη, ζήτησε στο πλαίσιο της έρευνάς της, να επικοινωνήσει και με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Ιωαννίνων, εκείνος της απάντησε: «Εσύ φταις για όλα».

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος μίλησε με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου. «Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση; Δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα», τόνισε.

«Φοβερή η εικόνα στο πορτ μπαγκάζ»

Αργότερα, και αφού είχε περάσει αρκετός καιρός, η κ.  Νικολούλη ήρθε σε επαφή με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Η εικόνα που αντίκρισα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε «έχει αίμα». Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του», τόνισε η κυρία Νικολούλη.

Νωρίτερα, ο γενετιστής κατέθεσε στο Δικαστήριο και περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όπως ανέφερε, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακός, προκειμένου να ανιχνευτούν ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχουν  πλυθεί.

Ο μάρτυρας κατέθεσε με βεβαιότητα, ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου.

Τα πάντα είχαν πλυθεί

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το DNA ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκάζ, γιατί βρήκαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε DNA αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου.

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Μάρτυρας: Προφανώς.

DNA δύο ατόμων

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στον πυροσβεστήρα που υπήρχε στο αυτοκίνητο βρέθηκε DNA αφής δύο ατόμων τα οποία όμως δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν, γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ