Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Απλός υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής δήλωσε ο Μπούκουρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απλός υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής δήλωσε ο Μπούκουρας

Τον ισχυρισμό που προβάλλουν όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πρώην και νυν περί πολιτικής δίωξης επικαλέστηκε σήμερα και ο Ευστάθιος Μπούκουρας ο οποίος αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή από τον Μάρτιο του 2014.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής στράφηκε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χρεώνοντας του την υπόθεση της «πολιτικής δίωξης».

«Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η  απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η σχέση του με τα υπόλοιπα στελέχη ήταν καθαρά επιδερμική και εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή, ενώ δήλωσε υποστηρικτής και όχι μέλος.

«Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική. Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρύσανθο Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;

Μπούκουρας: Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος.

Πρόεδρος: Και άλλοι…

Μπούκουρας: Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. Κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο (σ.σ. Βλαχόπουλο).

Ακόμα ο πρώην βουλευτής υποστήριξε:

«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερή μου εφηβεία. Από μικρός επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Πρόεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας».

Πάντως, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του κάποια έκνομη ενέργεια και υποστήριξε πως ασχολιόταν μόνο με τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.

Όσον αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως την επόμενη ημέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα υπήρχε αναστάτωση. «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση, δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακουγόταν, διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα» ανέφερε.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του Χρήστου Παππά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ