Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: “Δεν ήθελα να τον σκοτώσω”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: “Δεν ήθελα να τον σκοτώσω”

Στον απόηχο της άγριας δολοφονίας του Άλμπερτ Μπάκο, ενός εκ των τριών φερόμενων ως ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μόνο τρεις από τους συνολικά πέντε κατηγορουμένους στην υπόθεση, κάθισαν το πρωί στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ανάμεσά τους και ο 34χρονος Μικέλα Καστριότ, φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του ποινικολόγου ο οποίος  μαχαίρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, κτυπώντας τον,  με μίσος, 50 φορές. Ο Μπάκο, σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, ήταν αυτός που µαζί µε άλλον έναν  κρατούµενο των φυλακών Κορυδαλλού έδωσαν εντολή στον 34χρονο και σε έναν ακόµα Αλβανό να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο, πηγαίνοντας στο γραφείο του, στα Εξάρχεια. «Πήρα το αίμα του Ζαφειρόπουλου πίσω. Τον σκότωσα» είπε, ο 34χρονος δράστης, κατά την είσοδό του χθες στα δικαστήρια Πειραιά, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς.

Το πρωί, ο 34χρονος κατηγορούμενος όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο εάν αποδέχεται όσα του καταλογίζονται από το κατηγορητήριο για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε σε βάρος του ποινικολόγου αλλά αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του.

Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο παρόντες  κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν και τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και τους συναδέλφους του, που παρακολουθούσαν τη διαδικασία, το δικαστήριο διέταξε να μεταχθούν οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, από τους οποίους οι τρεις κρατούνται στη φυλακή. Ανάμεσά τους και ο Αριστείδης Φλώρος αλλά κι ακόμη ένας μάρτυρας για τον οποίο είχε ήδη αποφασιστεί, την προηγούμενη φορά, η βίαιη προσαγωγή του καθώς αρνείται να εμφανιστεί για να καταθέσει.

Τελικά, η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ