Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Βρετανία: Καταδικάστηκαν γονείς που βάφτισαν το παιδί τους «Αδόλφο»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βρετανία: Καταδικάστηκαν γονείς που βάφτισαν το παιδί τους «Αδόλφο»

Για τη δράση του σε παράνομη ακροδεξιά οργάνωση καταδικάστηκε ένα ζευγάρι στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό όμως, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων ήταν πως είχαν ονομάσει το παιδί τους «Αδόλφο».

Όπως υποστήριξαν κατά την ακροαματική διαδικασία, η ονοματοδοσία έγινε, λόγω του θαυμασμού που έτρεφαν οι δύο γονείς στον ηγέτη του Γ’ Ράιχ. Μάλιστα, η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου οι δύο γονείς ποζάρουν κρατώντας το μωρό τους και μια σημαία με τη σβάστικα, ενώ ο Τόμας πόζαρε επίσης φορώντας το λευκό ένδυμα της Κου Κλουξ Κλαν μαζί με τον γιο του και ένα τόξο.

Σύμφωνα με την efsyn.gr, πατέρας και μητέρα καταδικάστηκαν ως μέλη της παράνομης ακροδεξιάς οργάνωσης National Action (Εθνική Δράση), ενώ εμφανίστηκαν να είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο μηνύματα όπου εξήραν τον Χίτλερ, όπως επίσης φωτογραφίες όπου εμφανίζονται ως μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, ενώ έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν απλά ρατσιστές φαντασιόπληκτοι. Γνωρίζουμε ότι ήταν μια επικίνδυνη, καλά δομημένη οργάνωση» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας προσθέτοντας: «Στόχος τους ήταν να διασπείρουν τη νεοναζιστική ιδεολογία προκαλώντας φυλετικό πόλεμο στη Βρετανία και πέρασαν χρόνια αποκτώντας τις δεξιότητες για να το κάνουν».

Η National Action είναι η πρώτη ακροδεξιά οργάνωση που απαγορεύτηκε στη Βρετανία, ενώ κηρύχθηκε παράνομη από την κυβέρνηση, αφότου μέλη της επιδοκίμασαν τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ από ναζιστή το 2016. «Αφότου η National Action απαγορεύτηκε, άρχισε να δραστηριοποιείται υπογείως και άλλαξε το όνομά της αλλά δεν χάθηκε» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας προσθέτοντας ότι «αυτά τα άτομα-μέλη της συνέχισαν να πιστεύουν σε μια ρατσιστική νεοναζιστική θεώρηση του κόσμου, επικοινωνούσαν με αποκρυπτογραφημένα μηνύματα και οργάνωναν συναντήσεις με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας της οργάνωσης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ