Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Γιώργος Καρκάς: «Στοχοποιούμαι γιατί είμαι ομοφυλόφιλος»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Καρκάς: «Στοχοποιούμαι γιατί είμαι ομοφυλόφιλος»

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με το φερόμενο ως θύμα του, ζητά ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς που κρατείται για τον βιασμό ταξιτζή, μετά την καταγγελία του τελευταίου. Στο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μετά την άρνηση της ανακρίτριας να του ανοίξει την πόρτα της φυλακής και το οποίο αποκαλύπτει η Realnews, ο ηθοποιός επιμένει  στην αθωότητά του.

Με μία σειρά επιχειρημάτων προσπαθεί  να αποδομήσει όσα του καταλογίζονται και απευθυνόμενος πλέον στου δικαστές αναρωτιέται   μήπως το ότι είναι ομοφυλόφιλος είναι το μόνο κριτήριο που τον κρατά στη φυλακή . «Αρκεί η «ιδιότης» μου αυτή να με καθιστά μονίμως ύποπτο διαπράξεως σεξουαλικών εγκλημάτων όταν μέχρι σήμερα τυγχάνω λευκός από πάσης κατηγορίας.

Αρκεί μία συνομιλία για σεξουαλικής φύσεως θέματα να οδηγεί σε σκέψεις  για ροπή μου προς βιασμούς ανδρών; Αρκεί η συχνότατη χρησιμοποίηση ΤΑΞΙ να οδηγεί  εις σκέψεις περί αναζητήσεως του καταλλήλου οδηγού προς βιασμό;»;

Λόγος-αντίλογος

Όπως υποστηρίζει το αίτημά του απορρίφθηκε «με εσφαλμένη και αντιφατική αιτιολογία στηριζόμενη αποκλειστικά και μόνο σε όσα ισχυρίστηκε ο ψευδομηνυτής μου χωρίς καμία απολύτως απόδειξη». Μεταξύ άλλων   αναφέρει, στρεφόμενος κατά της ανακριτικής διάταξης:

«Η προσβαλλόμενη διάταξη δέχεται ότι «είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η παραφύση ασέλγεια (χρήση αμβλέως οργάνου για πρωκτική διείσδυση) τελέσθηκε όπως διαπιστώνεται στην άμεσα χρονικά συνταχθείσα ιατροδικαστική έκθεση». Χρήζει ιδιαιτέρας αναφοράς ότι η εν λόγω ιατροδικαστική έκθεση δεν θεωρεί την παρά φύση ασέλγεια ως αδιαμφισβήτητο γεγονός αναφέροντας ρητά ότι υπάρχουν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ενδεχόμενης διείσδυσης η οποία μάλιστα δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί χρονικά ΑΝ έλαβε χώρα πριν την μετάβασή μας στο Ιπποκράτειο ή  μετά την αποχώρηση του ψευδομηνυτή μου από το νοσοκομείο.

Η προσβαλλόμενη διάταξη παραβλέπει ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις ουδεμία λήψη χημικής ουσίας από τον ψευδομηνυτή μου διαπιστώθηκε δικαιολογώντας ότι έγινε εξέταση μόνο με λήψη ούρων και χωρίς αιματολογικές εξετάσεις. Πέραν του γεγονότος ότι η δόκιμη μέθοδος παγκοσμίως για τη διαπίστωση της λήψεως ή μη ναρκωτικών ουσιών είναι η εξέταση ούρων η προσβαλλόμενη διάταξη αγνοεί, ελπίζω όχι σκόπιμα, ότι ο ψευδομηνυτής μου αρνήθηκε έντονα τη λήψη αίματος σε πλήρη αντίθεση με εμένα.

Η προσβαλλόμενη διάταξη παραβλέπει παντελώς ότι ουδένα δείγμα  DNA το οποίο να δικαιολογεί την διάπραξη της σε εμένα αποδιδόμενης εγκληματικής πράξης, ευρέθη θεωρώντας ότι, σε αντίθεση όχι μόνο του τεκμηρίου αθωότητας αλλά και της κοινής λογικής του μέσου συνετού ανθρώπου, μπορεί η διείσδυση να διενεργήθηκε με κάποιο άλλο αμβλύ όργανο το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν βρέθηκε στην κατοχή μου. Με υποθέσεις και ανεδαφικές εικασίες είναι απαράδεκτο να στερούμαι την προσωπική μου ελευθερία.

Καθίσταται, λοιπόν, απολύτως σαφές ότι το κύριο κριτήριο κατά την προσβαλλόμενη διάταξη, δυνάμει του οποίου στερούμαι σήμερα την προσωπική μου ελευθερία, είναι οι προσωπικές μου επιλογές τις οποίες ουδέποτε αρνήθηκα και οι οποίες κατά την άποψη της κυρίας Ανακρίτριας με καθιστούν εν δυνάμει εγκληματία. Είναι μία αντιμετώπιση απαράδεκτη για μία προοδευτική και δημοκρατική κοινωνία που οδηγεί σε περιθωριοποίηση και στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων χρησιμοποιώντας ως τεκμήριο ενοχής τις προσωπικές επιλογές παραβιάζοντας ευθέως την υπ’αριθμ. 1999/70/ΕΚ οδηγία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης…»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ