Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βίαιη προσαγωγή των δυο αστυνομικών για να καταθέσουν στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βίαιη προσαγωγή των δυο αστυνομικών για να καταθέσουν στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου

Τη βίαιη προσαγωγή των δύο αστυνομικών, γιων του 73χρονου φερόμενου ως πρωταγωνιστή στην απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, αποφάσισε το  Μικτού Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι δύο αστυνομικοί, αν και είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες το πρωί στο δικαστήριο, δεν εμφανίστηκαν, επικαλούμενοι φόβους για την ασφάλειά τους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής καθώς η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση. Τελικά, το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή των δύο αστυνομικών προκειμένου να εξεταστούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Νωρίτερα, η εξαδέλφη του άτυχου φοιτητή καταθέτοντας στο δικαστήριο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 73χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος της οικογένειας, ευθύνεται για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η μάρτυρας, ανέφερε πως η οικογένεια πιστεύει ότι κάποιος χτύπησε το Μάριο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. «Έτσι εξηγείται και το τόσο αίμα του Μάριου στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του», είπε  χαρακτηριστικά η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος «ήταν έξυπνος, όσο ήταν στα νερά του, του χάλασε τη δουλειά η εμφάνιση των συγγενών» οι οποίοι και επέμεναν να ειδοποιηθεί για την απαγωγή η αστυνομία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η κατάθεση μάρτυρα, για τον οποίο έχει επίσης διαταχθεί βίαιη προσαγωγή και θεωρείται από την πολιτική αγωγή ότι ξέρει σημαντικά στοιχεία που μπορούν να ρίξουν φως στο σημείο όπου μεταφέρθηκε η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου, που μέχρι σήμερα, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του, δεν έχει βρεθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ