Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δίκη ΧΑ: “Δεν είδα τίποτα στο Κοράλι. Δεν έχω σχέση με το έγκλημα” υποστήριξε ο Λ. Τσαλίκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη ΧΑ: “Δεν είδα τίποτα στο Κοράλι. Δεν έχω σχέση με το έγκλημα” υποστήριξε ο Λ. Τσαλίκης

Ακόμη ένας κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε στην σημερινή απολογία του στην δίκη της Χρυσής Αυγής ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα.

Ο 47χρονος Λέων Τσαλίκης που είχε βρεθεί στην καφετέρια Κοράλλι μαζί με τον Ιωάννη Άγγο, τον άνθρωπο που φέρεται να κινητοποίησε το Τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Φύσσα και τους φίλους του, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων , υποστήριξε πως “δεν αντιλήφθηκε τίποτα” και πως έμαθε μετά τα μεσάνυχτα πως “έγινε φασαρία στην οδό Τσαλδάρη… μάλλον για το ποδόσφαιρο”.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, που βρίσκεται 50 μέτρα από το Κοράλλι . Όπως είπε ο Λ. Τσαλίκης, εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα φίλο του ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Αυτός ο φίλος του ήταν που τον πληροφόρησε ότι στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία “μάλλον για το ποδόσφαιρο “.

Ο κατηγορούμενος είπε πως αφού επέστρεψε από την καφετέρια επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον Ι.Άγγο όσο και τον συγκατηγορούμενο του Ελπιδοφόρο Καλαρίτη με τον οποίο μίλησαν για τα καναρίνια με τα οποία ασχολείται ως χόμπι. Μίλησε επίσης και με συγκατηγορούμενη του αστυνομικό η οποία του ζήτησε να την βοηθήσει να βρει αποκλειστική νοσοκόμα για την μητέρα της που ήταν άρρωστη.

Ο Λ. Τσαλίκης, που είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, ανέφερε ότι την επομένη που άκουγε στις ειδήσεις για το έγκλημα , δεν θέλησε να ρωτήσει τίποτε, ούτε τον Ι. Άγγο με τον οποίο είχε συναντηθεί δύο -τρεις μέρες μετά, ούτε κάποιον άλλον: “Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν τους έβαλα όλους σε  απόσταση”.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν. Έπαιρνε η μπάλα και εμένα γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Ο κατηγορούμενος όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο για μήνυμα που είχε στείλει σε συγκατηγορούμενο του στο οποίο έγραφε “παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή” είπε πως δεν το θυμάται.

Με την έναρξη της απολογία του ο Λ.Τσαλίκης είπε ότι είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή στα γραφεία της οποίας στη Νίκαια , όπως ανέφερε, είχε πάει δύο φορές για να πάρει τρόφιμα γιατί είχε οικονομικές δυσκολίες. Απαντώντας σε ερώτηση για φωτογραφία του που χαιρετά ναζιστικά , ο κατηγορούμενος είπε πως η φωτογραφία είχε τραβηχτεί την δεύτερη φορά που είχε πάει για τρόφιμα: “Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ