Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δίκη ΧΑ – Θ. Τζόρβας: “Ήμουν στον τόπο του εγκλήματος αλλά δεν είδα κανέναν γνωστό. Ούτε τον Ρουπακιά”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη ΧΑ – Θ. Τζόρβας: “Ήμουν στον τόπο του εγκλήματος αλλά δεν είδα κανέναν γνωστό. Ούτε τον Ρουπακιά”

“Βρέθηκα στον τόπο του εγκλήματος αλλά δεν αναγνώρισα κανέναν. Δεν είδα ούτε τον Ρουπακιά “ είπε απολογούμενος στην δίκη τς Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Θανάσης Τζόρβας.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε στην απολογία του ότι το επίμαχο βράδυ είδε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά το οποίο συνοδευόταν από μηχανάκια “με ανθρώπους που φορούσαν μαύρα” να κατευθύνονται προς το Κερατσίνι . Όπως είπε , έλαβε το μήνυμα για το κάλεσμα στην τοπική και πήγε με τον επίσης κατηγορούμενο εξάδελφο του, αλλά βρήκαν κλειστά τα γραφεία. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως ενώ κατευθύνονταν προς τα σπίτια τους είδαν τυχαία το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά και αποφάσισαν να το ακολουθήσουν θεωρώντας ότι εκείνος γνώριζε τον προορισμό τους: “Είδα τέσσερις – πέντε μηχανές να προπορεύονται του αυτοκινήτου . Φορούσαν κράνη . Θεώρησα ότι είναι κάποιοι από τα γραφεία γιατί φορούσαν μαύρα. Τους ακολούθησα πιστεύοντας ότι πάμε για να μοιράσουμε τρικάκια .. δεν γνώριζα κάτι άλλο…”

Σύμφωνα με τον Θ. Τζόρβα, κάποια στιγμή έχασαν την οπτική επαφή με το αυτοκίνητο του Ρουπακιά αλλά είδαν αστυνομία και αν και αρχικά είπαν να φύγουν μετά σκέφτηκαν να πάνε“ μήπως χρειαζόταν να “χωρίσουμε κάποιο δικό μας άνθρωπο” γιατί είδαν αστυνομικούς να “τραβάνε κάποιον”. Τόνισε μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο γιατί αποφάσισαν να πάνε αφού δεν είχαν δει ποιοι ήταν και ενώ ήταν εκεί η αστυνομία, πως “σκέφτηκα ανθρωπιστικά”.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ένταση και φωνές άλλα “όχι ξύλο” και περίπου 50-60 άτομα από τα οποία δεν αναγνώρισε κανέναν . Ο ίδιος και ο ξάδελφος του , όπως είπε , έφυγαν  όταν άκουσαν κάποιον να φωνάζει από μακριά “σπάστε αστυνομία”.

Ο Θ. Τζόρβας είπε πως όταν γύρισε στο σπίτι ” έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου , πήρα τηλέφωνο τον Ρουπακιά. Τα ανθρώπινα λάθη πληρώνονται ακριβά… Δεν κρύβομαι , δεν έχω να κρύψω κάτι”.  Ο Ρουπακιάς , κατά τον κατηγορούμενο, του ζήτησε να μιλήσει με τον Γ. Πατέλη τον οποίο κάλεσε ο Θ. Τζόρβας αλλά δεν μίλησαν γιατί ο πυρηνάρχης του το έκλεισε.

Η πρόεδρος επεσήμανε  πως καταγράφονται και άλλες επικοινωνίες με τον Γιώργο Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως παρέμειναν αναπάντητες. Ο Θ. Τζόρβας είπε ότι για το έγκλημα έμαθε την επόμενη ημέρα και σοκαρίστηκε.

Από Έδρας επισημάνθηκε στον κατηγορούμενο πως κάποιοι ισχυρισμοί του

ήρθαν σε αντίθεση με όσα είχε αναφέρει στην ανάκριση . ” Εγώ λέω την αλήθεια ” απάντησε ο κατηγορούμενο με την πρόεδρο να σχολιάζει ” τότε ή τώρα;”.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα για ηχογράφηση των πρακτικών  της  δίκης επικαλούμενη το νέο Ποινικός Κώδικας για τα κακουργήματα ,αίτημα για το οποίο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ