Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δικάζεται (μετά από 8 χρόνια) η αγωγή δημοσιογράφου που τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικάζεται (μετά από 8 χρόνια) η αγωγή δημοσιογράφου που τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ
Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα η αγωγή του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου του 2011.
Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δίπλα σε αυτόν χειροβομβίδα κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα να απολέσει δια παντός την ακοή του. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είχε προκαλέσει αντιδράσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τότε “καταδίκασε απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα”.
Τι στην ευχή; Δεν είστε Έλληνες…
Ο συνάδερφος ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την ανήκεστο βλάβη που του προκάλεσα οι άνδρες των ΜΑΤ, σε δηλώσεις τότε στον Τύπο δήλωνε:
“Φυσικά και ήμουν εκεί ως δημοσιογράφος. Έκανα την δουλειά μου. Άσχετα αν η ψυχή μου ήταν μαζί με τους διαδηλωτές. Παρακολουθούσα την κατάσταση στο Σύνταγμα πολύ πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια.
Ο κόσμος ήταν θυμωμένος αλλά όχι επιθετικός. Το μόνο που έκαναν ήταν να φωνάζουν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ ότι: “Είστε κι εσείς παιδιά μας! Εσείς δεν πεινάτε; Δεν χρωστάτε; Τι στην ευχή; Δεν είστε Έλληνες”. Ειδικά αυτό το σιδερένιο τοίχος… Η ψυχή μου με έπιασε όταν το είδα. Όχι μόνο γιατί το είχα ξαναδεί στην Δυτική Όχθη όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούσαν από πίσω τους Παλαιστίνιους, αλλά και γιατί το είδα μέσα στο λίκνο-υποτίθεται-της Δημοκρατίας. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδος”. 
Το 2015 και η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για την “καταχρηστική άσκηση βίας εναντίον δημοσιογράφων και διαδηλωτών από μέλη των σωμάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, τα θύματα εξακολουθούν να περιμένουν την απόδοση δικαιοσύνης. Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από τις ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν τόσο την άμεση ταυτοποίηση των δραστών όσο και την παραπομπή τους σε δίκη”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ