Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δικάζεται ξανά η «φόνισσα του Κορωπίου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικάζεται ξανά η «φόνισσα του Κορωπίου»

Καλύτερη ποινική μεταχείριση θα διεκδικήσει από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η 29χρόνη Νικολέτα Παπαϊωάννου, η επονομαζόμενη και «φόνισσα του Κορωπίου» η οποία από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του συντρόφο της τον Αύγουστο του 2016.

Αν και η νεαρή γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών τον Νοέμβριο του 2018 είχε αποφασίσει να μην εμφανιστεί στο Δικαστήριο και να μην υποστηρίξει την έφεση που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης με αποτέλεσμα να κριθεί απαράδεκτη, τελικά, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία.

Κλαίγοντας η 29χρόνη παρουσιάστηκε προ ημερών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας και ζήτησε να της δοθεί η δυνατότητα να δικαστεί εκ νέου.

Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, πίνοντας χλωρίνη

Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι τον περασμένο Νοέμβριο ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς πλέον λόγω της ηλικίας τους δεν μπορούσε να έχει μαζί της στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών τα δύο παιδιά της. Μία ημέρα πριν την δίκη ανέφερε μάλιστα ότι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, πίνοντας χλωρίνη.

«Μπαίνοντας στη φυλακή δεν είχα μαζί τα παιδιά μου και πάθαινα κρίσεις πανικού. Τον Νοέμβριο του 2016 ήρθαν μαζί μου στη φυλακή. Ήμουν πάρα πολύ καλά. Έναν χρόνο μετά, όταν είχε φύγει ο μεγαλύτερος γιος μου είχα κλονιστεί και έριξα όλο το βάρος στον μικρότερο. Δεν ξεκόλλαγε από πάνω μου. Είχα μεγάλη ψυχολογική σύνδεση και με τους δύο. Έχασα τον κόσμο γύρω μου όταν έφυγε και ο μικρός τον Νοέμβριο του 2018. Δεν είχα καθόλου επικοινωνία με το περιβάλλον. Πάνω στην ατυχία μου ήμουν πολύ τυχερή, γιατί όλοι στη φυλακή με βοήθησαν. Σας παρακαλώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία», ανέφερε η 29χρόνη στο Δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εξετάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ως μάρτυρας και ένας ιεροκήρυκας των γυναικείων φυλακών Θήβας ο οποίος περιέγραψε πως η 29χρόνη «έχει αναλάβει να φροντίζει την Εκκλησία. Με το που έφυγαν τα παιδιά της άλλαξε η ψυχολογία της. Τη χάσαμε για τα καλά. Ήπιε χλωρίνη, την πρόλαβαν και την έσωσαν στο νοσοκομείο. Δεν ήθελε να επικοινωνήσει με κανέναν».

Τελικά, το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελέως, αποφάσισε τελικά να κάνει δεκτό το αίτημα της 29χρονης με την δίκη να ορίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ