Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Διπλασιασμό της διατροφής ζητά από τον Mr. Fresh η πρώην σύζυγος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διπλασιασμό της διατροφής ζητά από τον Mr. Fresh η πρώην σύζυγος

Νέο δικαστικό ραντεβού έχουν αύριο το πρωί η Λίλα Μπάρλα και ο Mr. Fresh, Γιώργος Κρασσάς που θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για τη διατροφή των παιδιών τους, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Η πρώην σύζυγός του Ηλία Κρασσά έχει περιγράψει αρκετές φορές «βίαια» όπως τα χαρακτηρίζει περιστατικά με τον άλλοτε σύντροφό της, ενώ μετά τη λύση του γάμου τους, εκείνη υποστηρίζει πως ο Mr Fresh είναι επιθετικός και την «χτυπά» με κάθε δυνατό τρόπο, εκμεταλλευόμενος την οικονομική του δύναμη. Η Ευαγγελία Μπάρλα υποστηρίζει ότι δεν εργαζόταν λόγω δικών του πιέσεων και παρόλα αυτά την «εκβίαζε με το ζήτημα των χρημάτων». Μάλιστα, φέρεται να λέει στο περιβάλλον της ότι ο πρώην σύζυγός της, θεωρούσε ότι «το προνόμιό της ήταν ο τίτλος κυρία Κρασσά και την πληρώνει για μεγαλώνει τα παιδιά του».

Προσωρινή διατροφή 2.000 ευρώ για τα δύο παιδιά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι είναι το ύψος της διατροφής. Αρχικά εκείνη είχε επιδιώξει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να κατοχυρώσει την επιμέλεια των δύο παιδιών και το ύψος της διατροφής, αλλά κατά τη διάρκεια της εκδίκασης οι δύο πλευρές βρήκαν κοινό τόπο, οπότε και εκδόθηκε σχετική απόφαση από το Πρωτοδικείο της Αθήνας σύμφωνα με την οποία η επιμέλεια πήγε στη μητέρα και ορίστηκε ως προσωρινή διατροφή το ποσό των 2.000 ευρώ για τα δύο παιδιά.

Το 2014 υπεγράφη μεταξύ των πρώην συζύγων νέο συμφωνητικό βάσει του οποίου εκείνος θα αναλάμβανε το ενοίκιο και τις λειτουργικές δαπάνες του σπιτιού που ζουν η μητέρα με τα παιδιά, τα έξοδα του σχολείου τους ενώ θα κατέβαλλε και μηνιαία διατροφή ύψους 1.600 ευρώ.

Αν και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, τελικά λίγο πριν το τέλος του 2015, ο Ηλίας Κρασσάς μέσω εξώδικης δήλωσης και επικαλούμενος την οικονομική κρίση, ζήτησε να καταβάλλει διατροφή ύψους 1.000 ευρώ. Η πλευρά της πρώην συζύγου του όμως, φέρεται να μην αποδέχεται το επιχείρημα, επικαλούμενη το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων της αλυσίδας του, αλλά και τις διακοπές του την ίδια χρονιά σε Μύκονο και Τοσκάνη.

Η “πολυτελής” ζωή του πρώην 

Μάλιστα, η Λίλα Μπάρλα φέρεται να επικαλείται και την “πολυτελή”, όπως χαρακτηρίζει, ζωή που διάγει ο πρώην σύζυγός της με τη νέα οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τη Βίκυ Καγιά και τα δύο τους παιδιά. Πολυτελής βίλα στη Βούλα, διαμονές σε πανάκριβα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, ακριβά εστιατόρια, πολυτελές αυτοκίνητο και ένα ταχύπλοο σκάφος “χρεώνει” η πρώην σύζυγός του στον ίδιο, υποστηρίζοντας ότι έχει σημαντική οικονομική δυνατότητα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα παιδιά από τον γάμο του με την κ. Μπάρλα να βιώνουν “δυο διαφορετικές πραγματικότητες”, όπως έχει αναφέρει και στην δικαστική αίθουσα η ίδια, καθώς περνούν τις ημέρες επικοινωνίας με τον πατέρα τους με όλες τις ανέσεις, ενώ επιστρέφοντας στη μητέρα τους οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές με την μητέρα να καταφεύγει σε δανεισμό από τρίτους για να καλύψει τις βασικές ανάγκες. Πλέον εκείνη ζητά διατροφή ύψους περίπου 4.500 ευρώ προκειμένου τα δύο τέκνα τους να μη βιώνουν αλλαγές από το ένα περιβάλλον στο άλλο.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού μετράει αρκετά χρόνια και πολλές δικαστικές μάχες τόσο σε αστικό, όσο και σε ποινικό επίπεδο, αφού η Λίλα Μπάρλα έχει καταθέσει και αρκετές μηνύσεις   σε βάρος του Mr Fresh είτε για μη καταβολή διατροφής, είτε για ενδοοικογενειακή απειλή ή αρπαγή ανηλίκου.

Ο “πόλεμος των Ρόουζ”, οι μηνύσεις και οι αναβολές

Μία άλλη δίκη, αυτή για την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου, μετά τη μήνυση που η πρώην σύζυγός του και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους που είχε προσδιοριστεί για την προηγούμενη Τρίτη, αναβλήθηκε μετά από αίτημα της πλευράς του επιχειρηματία. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του προέβαλε κώλυμα λόγω άλλου δικαστηρίου στο οποίο έπρεπε να παρασταθεί, με αποτέλεσμα να οριστεί νέα δικάσιμος για τον προσεχή Απρίλιο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο επιχειρηματίας και η πρώην σύζυγός του είχαν βρεθεί για μία ακόμα φορά “τετ α τετ” στην αίθουσα του Πρωτοδικείου, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Ηλίας Κρασσάς για το σχολείο των παιδιών τους. Ενδεικτική του ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί ανάμεσά τους ήταν η άσεμνη χειρονομία στην οποία είχε προβεί ο σύζυγος της Βίκυς Καγιά σε βάρος της πρώην του, την ώρα που έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα!

Στην αίτησή του ζητούσε την παραμονή των δύο παιδιών στο ιδιωτικό σχολείο που φοιτούν, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν πως ότι η μητέρα τους «θα προκαλούσε πρόβλημα στα παιδιά αλλάζοντας τους σχολείο και πηγαίνοντάς τα σε δημόσιο».

Είχε (αρχικά) συναινέσει

Πάντως, μολονότι αρχική επιθυμία της Ευαγγελίας Μπάρλα ήταν τα παιδιά να φοιτήσουν σε δημόσιο σχολείο, η ίδια στη συνέχεια είχε συναινέσει στην παραμονή τους στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Παρά τη συναίνεσή της, όμως, ο Ηλίας Κρασσάς προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης δεν υπάγονται στην σφαίρα της επιμέλειας, την οποία άλλωστε έχει αποκλειστικά η Ευαγγελία Μπάρλα, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού που υπεγράφη το 2012.

Όμως, αυτές δεν είναι οι μοναδικές δικαστικές εκκρεμότητες ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι. Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει στον επιχειρηματία ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή για απειλή σε βάρος της Ευαγγελίας Μπάρλα!

Ο mr Fresh είχε οδηγηθεί στο εδώλιο έπειτα από (μία ακόμα) μήνυση που είχε καταθέσει η πρώην σύζυγός του, κατηγορώντας τον ότι τον Ιανουάριο του 2011 της επιτέθηκε χτυπώντας την και εξυβρίζοντάς την. Mάλιστα, στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, η παθούσα είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος συνέχιζε να στέλνει απειλητικά μηνύματα στο κινητό της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ