Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δύο χρόνια μετά ήρθε η ώρα του εισαγγελέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δύο χρόνια μετά ήρθε η ώρα του εισαγγελέα

Ήταν λίγες μέρες αφότου ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε γιορτάσει τα 52α γενέθλια του, και είχε ευχαριστήσει γνωστούς και φίλους για τις διαδικτυακές τους ευχές μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 2017, δύο παράξενοι επισκέπτες χτυπούσαν το κουδούνι του δικηγορικού του γραφείου επί της οδού Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, δήθεν, να τον συμβουλευτούν για μια ποινική υπόθεση τους.  Οι “πελάτες” δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ήταν αλλοδαποί, μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στην πορεία αποδείχθηκε ότι οι σκοποί τους ήταν άλλοι, αφού ύστερα από λίγο «έβγαλαν και οι δυο τα όπλα. Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του λέγοντας τους ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Άρη Φλώρου. “Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο”, είπαν στον Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε: “Εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε”.

Ήταν και οι τελευταίες φράσεις του ποινικολόγου λίγο πριν ο ένας εκ των δύο Αλβανών κακοποιών τον πυροβολήσει με το περίστροφο στον θώρακα και τη συνέχεια εξαφανιστεί με τον συνεργό του, αφήνοντας πίσω το θύμα του που  ψυχορραγούσε.

Δύο χρόνια χωρίς τον Μιχάλη

Τελικά μετά από καταδίωξη οι αστυνομικοί εντόπισαν τον εκτελεστή του 52χρονου δικηγόρου σε ένα καταυλισμό Ρωμά στην Πάτρα όπου και τον συνέλαβαν, ενώ ο έτερος συνεργός του εγκλήματος καταζητείται ακόμα.  Όπως αποκαλύφθηκε την εντολή για την δολοφονία την έδωσε ένας αλβανός κρατούμενος των φυλακών κορυδαλλού, προκειμένου να στείλουν μήνυμα μέσω του θύματος, στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο που τους χρωστούσε λεφτά για το συμβόλαιο θανάτου που είχαν αναλάβει του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ που βρισκόταν σε αντιδικία με τον επιχειρηματία για την υπόθεση της Energa.

Ο τελευταίος αν και τραυματίστηκε σοβαρά από τους εκτελεστές επέζησε, αντίθετα ο Ζαφειρόπουλος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός. Αύριο το πρωί, δύο χρόνια χωρίς το Μιχάλη, και δέκα μήνες μετά την έναρξη της δίκης ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, θα απαγγείλει στους δικαστές την πρόταση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

Πολλά συνταρακτικά έγιναν στο διάστημα αυτό με πρωταγωνιστές τους δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, ανάμεσα σε αυτά τα γεγονότα και η δολοφονία με αυτοσχέδιο μαχαίρι μέσα στο κορυδαλλό, του Μπάκο ενός από τους κατηγορούμενους για την ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του Ζαφειρόπουλου.

Την σφαγή, κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος των φυλακών, με δράστη τον εκτελεστή του Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μπραχιμάϊ. Το έγκλημα έγινε λίγο πριν την έναρξη της δίκης προκειμένου να φορτώσουν στον νεκρό πλέον συνεργό τους το στυγερό έγκλημα στην οδό Ασκληπιού με θύμα το γιο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ