Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εισαγγελέας: Μαρινάκης και άλλοι 27 σε δίκη για τα “στημένα”!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας: Μαρινάκης και άλλοι 27 σε δίκη για τα “στημένα”!

Την αναμενόμενη αντίστροφη πορεία πήρε η υπόθεση των στημένων αγώνων μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία αποφασίστηκε οριστικά η απαλλαγή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για τα βαριά κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση κα). Μετά την εξέλιξη αυτή η δικογραφία επιστράφηκε στο Εφετείο και ο Εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, ο οποίος επανεξέτασε την υπόθεση πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη κατηγορούμενοι.

Πρόκειται για αναβίωση του αρχικού βουλεύματος το οποίο ειχε επιχερηθεί να αναιρεθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελική πρόταση ουσιαστικά αναβιώνει το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με τον οποίο είχαν απαλλαγεί οι κατηγορούμενοι, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για  αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας. Την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του βουλεύματος Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ωστόσο η πρόταση του απορρίφτηκε από το συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Γαλάνη, που απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση του αντιεισαγγελέα ΑΠ κ. Βουρλιώτη  για το κακούργημα της εκβίασης. Παράλληλα, απέρριψε κατά πλειοψηφία 2 προς 1 την αναίρεση ως προς τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης βάζοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση για τις τρεις βαριές κατηγορίες.Την τελική απόφαση θα την πάρει πιά το συμβούλιο εφετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ