Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εκτός φυλακής ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός φυλακής ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος!

Εκτός φυλακής θα βρεθεί σύντομα ο 49χρονος βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος, που ήδη κρατά ανά χείρας το αποφυλακιστήριο από τον Κορυδαλλό. Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που τον καταδίκασε σε εξαετή κάθειρξη μόνο για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, «σπάζοντας» τα δις ισόβια που είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου, ο δρόμος για την αποφυλάκιση ήταν πλέον ανοικτός.

Και αυτό καθώς ο Σκαφτούρος είχε ήδη εκτίσει την ποινή του. Μάλιστα, η αποφυλάκισή του είχε ήδη διαταχθεί από τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο ο «θείος Τζο» (το παρατσούκλι του) είναι υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia», που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα να παραμένει στη φυλακή.

Θεωρείται «κεφάλαιο» της νύχτας

Ωστόσο, έπειτα από αίτησή του ο 49χρονος, που κατά πολλούς θεωρείται «κεφάλαιο» της νύχτας, βγαίνει πλέον από τη φυλακή με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα.

Πριν από περίπου έξι μήνες ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, που όρμησε πάνω του τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Η επίθεση αποδίδεται σε «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ μπράβων της νύχτας.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «δημοκρατία» ο συνήγορός του Θανάσης Σανιδάς, «ούτως ή άλλως, η ποινή που έχει εκτίσει, μετά και την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την απαγωγή Παναγόπουλου, ήταν πλέον του ορίου, ενώ για την υπόθεση για την οποία είναι υπόδικος θα αποδειχτεί η αθωότητά του».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ