Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι δικαιούνται προσωπική διαφορά!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι δικαιούνται προσωπική διαφορά!

Μία σημαντική απόφαση  – αυτή της καταβολής προσωπικής διαφοράς σε υπάλληλο που μετατάσσεται από έναν Δήμο σε άλλον- πήρε το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους

Το ζήτημα ξεκίνησε όταν Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πράξη της, αρνήθηκε να θεωρήσει χρηματικό ένταλμα πληρωμής Δήμου, που αφορούσε στην καταβολή πρώτης μισθοδοσίας μόνιμης υπαλλήλου κλάδου ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, κατόπιν μετάταξής της από άλλο Δήμο.

Ως αιτιολογία της άρνησής της, η Επίτροπος προέβαλε ότι, η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015, κατά το μέρος που με αυτήν καταβάλλεται προσωπική διαφορά σε υπάλληλο που μετατάχθηκε κατόπιν δικής της αιτήσεως από τον έναν Δήμο στον άλλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το epoli.gr το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών, στο Ι’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την Πράξη 141/2018, κρίνει νόμιμη τη δαπάνη καταβολής προσωπικής διαφοράς σε υπάλληλο, που μετατάσσεται από έναν Δήμο σε άλλο.

Ειδικότερα, δέχεται ότι προκειμένου να μην υπάρξει ανατροπή των οικογενειακών προϋπολογισμών, αλλά και να διασφαλιστεί η ίση μισθολογική μεταχείριση των υπαλλήλων, που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία, οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι από έναν φορέα σε άλλον δικαιούνται να λάβουν, όπως ακριβώς και οι υπάλληλοι του φορέα υποδοχής, το ποσό της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ