Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελεύθερος κατηγορούμενος για διακίνηση 80 γραμμαρίων χασίς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος κατηγορούμενος για διακίνηση 80 γραμμαρίων χασίς

Ελεύθερος αφέθηκε ένας 24χρονος νεαρός ο οποίο συνελήφθη το 2016 για διακίνηση 80 γραμμαρίων Χασίς. Ο νεαρός κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών , το οποίο του επέβαλλε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και τον άφησε ελεύθερο.

Η υπόθεση εκτυλίχθητε το 2016 στην Πλατεία Αμερικής μετά από παρέμβαση κατοίκων που κατήγγειλαν τον 24χρονο για εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την σύλληψη κατασχέθηκε ποσότητα ογδόντα γραμμαρίων ινδικής κάνναβης, η οποία και βρέθηκε με ειδικό τρόπο τοποθετημένη σε κάδο απορριμμάτων κοντά στον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής ο κατηγορούμενος έκανε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή, έκρυβε την ποσότητα ναρκωτικών που διακινούσε στον κάδο και την έβγαζε όταν βρισκόταν διαθέσιμος “πελάτης” του.

Ο δικηγόρος Κων. Γώγος

«Δεν είναι δικά μου»

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν είναι έμπορος ναρκωτικών ουσιών, τα ναρκωτικά που βρέθηκαν δεν ήταν δικά του και ο μόνος λόγος που συνελήφθη ήταν γιατί ήταν προσεσημασμένος για παλαιότερη υπόθεσή του στην οποία είχε εμπλακεί με ναρκωτικά.

Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αναλάβει ο Δικηγόρος Αθηνών Κωνσταντίνος Χ. Γώγος ο οποίος κατά την αγόρευσή του ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας λόγω εξάρτησης του εντολέα του στα ναρκωτικά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Το δικαστήριο παρά το γεγονός ότι απέρριψε τον ισχυρισμό περί τοξικοεξάρτησης του κατηγορουμένου ωστόσο αναγνώρισε στο πρόσωπό του το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης με αποτέλεσμα να του επιβάλλει την ποινή των τριών ετών με αναστολή (το αδίκημα της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τιμωρείται με πλαίσιο ποινής από οκτώ έως είκοσι έτη). Αποτέλεσμα της απόφασης ήταν ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ