Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Επέτρεψαν σε βιαστή να επισκέπτεται το παιδί που γεννήθηκε από την εγκληματική πράξη του!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επέτρεψαν σε βιαστή να επισκέπτεται το παιδί που γεννήθηκε από την εγκληματική πράξη του!

Σοκ προκαλεί η δυνατότητα που δόθηκε σε βιαστή να επισκέπτεται το παιδί που προέκυψε από το έγκλημά του στην πόλη Ρόδεραμ στη βόρεια Αγγλία.

Ξέσπασμα και από τη μητέρα του παιδιού Σάμι Γουντχάουζ μέσω twitter. Αποκάλυψε δημόσια ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 15 ετών με αποτέλεσμα να γίνει μητέρα λίγους μήνες αργότερα. Η Γουντχάουζ απηύθυνε έκκληση για αλλαγή της βρετανικής νομοθεσίας.

Η εφημερίδα «The Times» που κοινοποίησε το θέμα υποστηρίζει ότι το ζήτημα προέκυψε όταν το συμβούλιο αναζήτησε εναλλακτική φροντίδα για τον γιο της Γουντχάουζ, με τη συμφωνία της, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις περίπλοκες ανάγκες του γιου της που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η μητέρα προσέφυγε στη δικαιοσύνη

Ο βιαστής ανήκε σε μια συμμορία από το Πακιστάν, πολλά μέλη της οποίας, μεταξύ αυτών οι αδελφοί του και ο θείος του, είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης. Η συγκεκριμένη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων στο Ρόδεραμ, είχε προκαλέσει αίσθηση στη Βρετανία.

Η Γουντχάουζ, με τη βοήθεια της βουλευτού των Εργατικών, Λουίζ Χάιγκ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία, προκειμένου τα πρόσωπα που καταδικάζονται για βιασμό να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά που συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων τους.

«Αυτή η ιστορία φορά εμένα, το παιδί μου και τον άνδρα που με βίασε… Το γεγονός ότι το συμβούλιο του Ρόδεραμ του πρότεινε να αιτηθεί γονικά δικαιώματα για το παιδί μου είναι απαράδεκτο! Αυτό γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να σταματήσει» σημείωσε η γυναίκα, υπογραμμίζοντας ότι ο άνδρας συνιστά «κίνδυνο» για εκείνη και τον γιο της κατήγγειλε η γυναίκα στο βίντεο.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του συμβουλίου του Ρόδερχαμ επισήμανε ότι έχει τη νομική υποχρέωση να ενημερώνει τους γονείς, που έχουν ή όχι γονική ευθύνη, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που αφορούν το παιδί τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ