Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ισόβια για τις σφαίρες στον φίλο του φαρμακοποιό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια για τις σφαίρες στον φίλο του φαρμακοποιό
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου τον Σεπτέμβριο του 2018 έξω από το σπίτι του θύματος στο Νέο Ψυχικό.
Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στο πρόσωπο του κατηγορουμένου υιοθετώντας παράλληλα και την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία αποκάλεσε τον κατηγορούμενο “ψυχρό εγκληματία’ που είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του.
Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο 57χρονος κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού για να μην του επιστρέψει τα χρήματα που του χρωστούσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ” από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις”.
“Παρά του ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει εστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. ‘Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω’, είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις”, πρόσθεσε η εισαγγελέας.
Αναφερόμενη στην ημέρα της δολοφονίας είπε ότι ” Επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή , ανοίγει την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα.”
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του.
“Οδηγήθηκε στο έγκλημα για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στο φίλο του”, είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
“Με έπνιγε το άδικο. Πήγα  στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ,  δεν θυμάμαι πόσες φορές…Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχη” ισχυρίσθηκε νωρίτερα απολογούμενος ο κατηγορούμενος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ