Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ισόβια σε 51χρονο για τη δολοφονία (μετά από ληστεία) επιχειρηματία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια σε 51χρονο για τη δολοφονία (μετά από ληστεία) επιχειρηματία

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, έναν 51χρονο Καλαματιανό ως ηθικό αυτουργό στη ληστεία που κόστισε τη ζωή του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, στις 27 Φεβρουαρίου του 2011.

Ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, κοντά στο σπίτι του, έξω από την Καλαμάτα. Ο 51χρονος αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για αυτή την κατηγορία με οριακή πλειοψηφία. Ως φυσικός αυτουργός έχει ταυτοποιηθεί ένας Ρωσοπόντιος ο οποίος δεν συνελήφθη ποτέ και κατηγορήθηκε ότι ανήκε στην ομάδα των 4 ή 5 ατόμων που κατ’ εντολήν του 51χρονου είχαν στήσει καρτέρι για να ληστέψουν τον επιχειρηματία, που καθώς φαίνεται αντιστάθηκε κι εκείνοι τον σκότωσαν.

Επιταγές “ευκολίας”

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε τον Ρωσοπόντιο, ο οποίος έδινε επιταγές ευκολίας στο θύμα και αυτό τις «έσπαγε» δίνοντας στον Ρωσοπόντιο μετρητά. Με το θύμα γνωριζόταν από το σχολείο και όπως είπε ήταν «γνωστοί», Αναφορικά με τον φυσικό αυτουργό υποστήριξε ότι τον γνώρισε μέσα από τη δουλειά του και πολύ αργότερα έμαθε για το ποινικό παρελθόν του και μια ληστεία που είχε κάνει.

Μετά την απολογία του η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για ηθική αυτουργία και στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα κατά συναυτουργία με ειδεχθή τρόπο, τονίζοντας στην αγόρευσή της ότι ο 51χρονος σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία και έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Παν. Γυφτέα. Η εισαγγελική λειτουργός περιέγραψε πώς βρέθηκε το θύμα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, κοντά στο σπίτι του, βάναυσα χτυπημένο στο σώμα και το κεφάλι και δεμένο.

«Πριν βρεθεί το πτώμα, νωρίτερα μεσ’ τη νύχτα η σύζυγος του θύματος άκουσε να ανοίγει η πόρτα του γκαράζ και ενεργοποιήθηκε και ο συναγερμός. Βέβαια, ο σύζυγός της δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι, ενώ στο γκαράζ όπου φύλαγε τις επιταγές δεν βρέθηκε τίποτα, γιατί όποιος μπήκε με το χειριστήριο του θύματος, έψαχνε ακριβώς αυτές τις επιταγές και τις πήρε. Ο κατηγορούμενος και ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος είχαν «πιο βαθιά σχέση» από αυτό που επικαλείται και πως από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει ότι δεν έδινε απλά και μόνο πληροφορίες για τις κινήσεις του θύματος» είπε η Εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ