Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ισόβια στον αδελφοκτόνο του Μεγαλοχωρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια στον αδελφοκτόνο του Μεγαλοχωρίου

Ενοχο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας τον 66χρονο συνταξιούχο αστυνομικό από το Μεγαλοχώρι, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα τον επίσης συνταξιούχο λιμενικό αδελφό του, τον Αύγουστο του 2017, και του επέβαλε, κατά πλειοψηφία, ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επικρατούσε ιδιαίτερη ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που -χωρίς να του δοθεί ο λόγος- ο κατηγορούμενος επιτέθηκε φραστικά στον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής αλλά και στην εισαγγελέα.

Είχαν χρόνια οικογενειακή διαφωνία

Η αποκάλυψη της οικογενειακής τραγωδίας είχε συγκλονίσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, αλλά και όλους όσοι γνώριζαν καλά τα δύο αδέλφια, που είχαν χρόνια οικογενειακή διαφωνία. Οπως ανέφεραν τότε γείτονές τους, «βρίσκονταν συνέχεια σε διαμάχη και όποτε έρχονταν εδώ μάλωναν». Και οι δύο είχαν μετακομίσει στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια επέστρεφαν στο χωριό τους, όπου είχαν γειτονικά σπίτια. Κανείς, όμως, δεν πίστευε ότι η διένεξή τους θα είχε αυτή την κατάληξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε τον αδελφό του πυροβολώντας τον με καραμπίνα, ύστερα από έντονο καβγά εξαιτίας των οικογενειακών και κληρονομικών διαφορών. Μάλιστα, από τους πυροβολισμούς είχε τραυματιστεί και η ηλικιωμένη σύζυγος του θύματος.

Του είχε στείλει εξώδικο

Ολα έγιναν στις 11 το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017, όταν ο 69χρονος πήγε στο πατρικό του μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί βρισκόταν ήδη ο 66χρονος αδελφός του και δεν άργησε να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ τους στην αυλή του σπιτιού, με τον 69χρονο να ζητά από τον αδελφό του τον λόγο, επειδή του είχε στείλει εξώδικο το οποίο είχε μόλις παραλάβει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μια κουβέντα να φέρει την άλλη. Οι δύο άνδρες τσακώθηκαν και ο 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός άρπαξε μια καραμπίνα και πυροβόλησε τον 69χρονο συνταξιούχο λιμενικό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ