Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ισόβια στον 38χρονο που χτύπησε μέχρι θανάτου 52χρονο με νοητικά προβλήματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια στον 38χρονο που χτύπησε μέχρι θανάτου 52χρονο με νοητικά προβλήματα

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου την Παρασκευή απέναντι στον δράστη δολοφονίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν 52χρονο άνδρα με νοητικά προβλήματα όταν εισέβαλε με άλλα τρία άτομα στο σπίτι της οικογένειας του θύματος με σκοπό τη ληστεία και από την οποία αποκόμισε 250 ευρώ!

Παράλληλα το δικαστήριο καταδίκασε και δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες του 38χρονου για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, σε κάθειρξη 10 και 8 ετών αντίστοιχα. Πρόκειται για την 40χρονη Ελληνίδα φίλη του κατηγορούμενου και την 22χρονη κόρη της που ωστόσο το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά ενώ στη νεαρή κοπέλα έδωσε και αναστολή στη ποινή της μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της.

Στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 52χρονου εμπλέκεται και ένας 31χρονος αλβανικής καταγωγής και η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς αυτόν καθώς παραμένει ασύλληπτος. Απολογούμενη και οι τρεις κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν μόνο στους δικαστές ότι μπήκαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό να τους ληστέψουν ωστόσο “φόρτωσαν” την δολοφονία στον ασύλληπτο Αλβανό συγκατηγορούμενο τους.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας 

Λίγο πριν την απόφαση των δικαστών ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ εναντίον του 38χρονου Έλληνα κατηγορούμενου, για το έγκλημα που διέπραξε τον Απρίλιο του 2017, μέσα στη μονοκατοικία του Εύοσμου που το θύμα ζούσε με την αδερφή του -η οποία επίσης αντιμετωπίζει κάποια νοητικά προβλήματα – και τον συνταξιούχο πατέρα τους.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θέλοντας να καταδείξει σε τακτικούς και λαϊκούς δικαστές τη βαρβαρότητα του εγκλήματος είπε χαρακτηριστικά ζητώντας την καταδίκη του κατηγορουμένου: «Τον χτυπούσε χωρίς δισταγμό και οίκτο. Παρότι αιμορραγούσε τον εγκατέλειψε αβοήθητο…».

Σύμφωνα με όσα ακούσθηκαν στη διάρκεια της δίκης, οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, μάνα και κόρη γνώριζαν τον 79χρονο πατέρα του θύματος και ήξεραν για τα εισοδήματά που λάμβανε από τις συντάξεις και τα επιδόματα λόγω των παιδιών του που ήταν ΑΜΕΑ. Έτσι σχεδίασαν με το σύντροφο της μητέρας (τον 38χρονο βασικό κατηγορούμενο) να τον ληστέψουν.

Όταν οι τέσσερις δράστες εισήλθαν στην μονοκατοικία ο 52χρονος εκτιμάται ότι προέβαλλε αντίσταση και προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα σε διάφορα σημεία τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Από το ξυλοδαρμό των κατηγορουμένων δεν γλίτωσε ούτε ο 79χρονος πατέρας ο οποίος διακομίσθηκε λόγω των τραυμάτων που έφερε στο νοσοκομείο. Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που στο σπίτι βρισκόταν και η αδελφή του θύματος, επίσης με νοητικά προβλήματα, η οποία δεν γεύτηκε τη μανία των δραστών καθώς προσποιήθηκε ότι κοιμόταν.

Οι δράστες αποκόμισαν από το σπίτι των θυμάτων τους περίπου 250 ευρώ. Στον εντοπισμό τους έφθασαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ λίγους μήνες αργότερα, από γενετικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το τόπο του εγκλήματος και η εξέταση του στα εγκληματολογικά εργαστήρια οδήγησε στους δράστες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ