Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Καρέ-καρέ ο θάνατος του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον στην Ζάκυνθο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καρέ-καρέ ο θάνατος του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον στην Ζάκυνθο

Καρέ-καρέ  τα όσα διαδραματίστηκαν  μέσα και έξω από το μαγαζί  στο Λαγανά της Ζακύνθου μέχρι που ο Μπακάρι Χέντερσον  έπεσε  νεκρός  στην άσφαλτο  από τα χτυπήματα που δέχθηκε, παρουσιάστηκαν σήμερα  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Πάτρας.

Στο δικαστήριο προβλήθηκαν 4 βίντεο.

-Στο πρώτο  φάνηκε τι γινόταν στο μπαρ του μαγαζιού. Ποιοι ήταν οι μπάρμαν, πού, πώς και γιατί βγήκαν από το μπαρ.

-Στο δεύτερο βίντεο  έχει καταγραφεί  τι συνέβαινε έξω από το μαγαζί. Στις 03:20 εμφανίζεται ο Μπακάρι ο οποίος μόλις έχει βγει από το μπαρ καθώς τον κυνηγούν.Για λίγα δευτερόλεπτα προσπαθεί να αμυνθεί απλώνοντας το πόδι του σηκωμένο, σαν να προσπαθεί να δώσει μία κλωτσιά αλλά προφανώς καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι μάταιο και αποφασίζει να τρέξει.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν πως είχε “ακραία , αντικοινωνική συμπεριφορά το θύμα”

Στο βίντεο φαίνεται ότι του πετάνε σκαμπό. Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται και η γυναίκα για την οποία λέγεται ότι έγιναν όλα. Φαίνεται ότι προσπαθεί να συγκρατήσει δύο άτομα αλλά δεν τα καταφέρνει. Για λίγο εξαφανίζονται όλοι. Στη συνέχεια  επιστρέφει ο  κατηγορούμενος.

Ο κατηγορούμενος

Πρόκειται για αυτόν  που είχε οργανώσει εκείνο το βράδυ το πάρτι για τους Σέρβους. Φαίνεται να παίρνει κάτι από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ο οποίος είναι επίσης έξω και φεύγει ξανά. Το τι πήρε δεν ήταν ευδιάκριτο στο βίντεο.

-Στο τρίτο βίντεο έχουν  καταγραφεί   όσα  έγιναν  στο τραπέζι του Αμερικανού τουρίστα  και φαίνεται η αρχή των γεγονότων. Στο τραπέζι βρίσκεται η γυναίκα που λέγεται ότι έκανε δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί.  Διασκεδάζει με την παρέα της και  βγάζει  selfies. Βγάζει και με τον Μπακάρι.

Μετά από λίγο Αμερικάνος δέχεται ένα χτύπημα. Για λίγα δευτερόλεπτα σαστίζει και ανταποδίδει χτυπώντας  με ένα μπουκάλι.  Η συνέχεια φάνηκε στο βίντεο που προβλήθηκε πρώτο.

-Στο τέταρτο βίντεο έχει καταγραφεί το τέλος του Μπακάρι. Πέφτει σε ένα αυτοκίνητο και παράλληλα βρίσκεται στο έλεος των ανθρώπων που μέχρι εκείνη τη στιγμή τον κυνηγούσαν.

Ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας

Ο συνήγορος υπεράσπισης  των τριών κατηγορούμενων Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τα όσα προβλήθηκαν με τις καταθέσεις των μαρτύρων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κατάθεση του αστυνομικού που ήταν διευθυντής στο αστυνομικό τμήμα της Ζακύνθου και ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, αγγίζει  τα όρια της ψευδορκίας.  Όπως είπε,  αυτό που ήθελε ήταν να συγκαλύψει τη δράση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Τόνισε επίσης ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από την «ακραία και αντικοινωνική αντίδραση του θύματος να χτυπήσει τον Σέρβο με το μπουκάλι» λέγοντας μάλιστα ότι αυτή η κίνηση είχε στοιχεία απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο κ.Κούγιας , όπως  και  οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης  επισήμαναν  ότι από τα βίντεο δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιου είδους συνεννόηση μεταξύ των κατηγορούμενων προκειμένου να γίνει ότι έγινε και ότι δεν υπήρξε κοινός δόλος ούτε απόφαση να σκοτώσουν τον άτυχο Μπακάρι.

Πηγή : thebest.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ